На Буковині СБУ викрило керівників державних лісозаготівельних підприємств, які 'наварили' 310 тисяч гривень на електронному обліку деревини

На Буковині СБУ викрило керівників державних лісозаготівельних підприємств, які "наварили" 310 тисяч гривень на електронному обліку деревини

14.02.2013, 02:21

У Чернівецькій області співробітники СБУ викрили та задокументували факти протиправної діяльності керівників державних лісозаготівельних підприємств, які шляхом підроблення документів привласнили державні кошти на загальну суму понад 310 тис. гривень, - повідомили www.buknews.com.ua в Прес-службі УСБУ в Чернівецькій області.

Слідчими СБУ цю інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) та розпочато два кримінальних провадження.

У ході розслідування встановлено, що оборудки здійснювалися за приблизно однаковими схемами. Посадові особи двох держлісгоспів краю виготовили фіктивні акти про начебто отримані послуги з інформаційного обслуговування та програмного забезпечення технологічних процесів єдиної державної системи електронного обліку деревини від консалтингової фірми. На підставі цих документів було привласнено відповідно 140 тис. та 170 тис. грн. державних коштів.

Матеріали кримінальних проваджень за підслідністю спрямовані до слідчого Управління УМВС України в Чернівецькій області. Попередня кваліфікація кримінальних правопорушень – ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.

1