На Буковині СБУ викрила на мільйонному хабарі начальника відділення податкової інспекції

На Буковині СБУ викрила на мільйонному хабарі начальника відділення податкової інспекції

06.09.2017, 18:45

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою викрили на хабарі начальника об’єднаної державної податкової інспекції Державної фіскальної служби в Чернівецькій області.

Правоохоронці встановили, що посадовець вимагав один мільйон гривень від місцевого комерсанта за сприяння у законному отриманні відшкодування податку на додану вартість з державного бюджету.

Співробітники спецслужби затримали податківця у місті Коломия в готельно-ресторанному закладі під час отримання другої частини хабара.

Зазначену службову особу затримано під час отримання другої частини хабара у сумі 100 тис грн в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Всього вказана особа отримала 200 тис грн неправомірної вигоди.

 Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Наразі органом досудового розслідування готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та буде вирішено питання про обрання запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.  

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Прес-центр СБ України та Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

 

 

1