На Буковині СБУ викрила на хабарі секретаря приймальної комісії коледжу

На Буковині СБУ викрила на хабарі секретаря приймальної комісії коледжу

25.07.2019, 12:40

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією під процесуальним керівництвом Прокуратура Чернівецької Області викрили на хабарі відповідального секретаря одного з коледжів міста Новоселиця.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагала та отримала від абітурієнтки одну тисячу євро за сприяння в успішній здачі вступних іспитів та зарахування на навчання в коледжі.

Правоохоронці затримали секретаря приймальної комісії у приміщенні закладу освіти під час отримання другої частини хабара у розмірі сімсот євро.

У межах кримінального провадження розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення затриманій про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії щодо встановлення інших осіб причетних до злочину.

Пресслужба УСБУ в Чернівецькій області

У середу, 24 липня, працівники прокуратури Чернівецької області спільно з співробітниками УСБУ та слідчими поліції, задокументували факт одержання другої частини неправомірної вигоди в сумі 700 Євро завідувачкою відділенням одного з вищих навчальних закладів Новоселицького району другого рівня акредитації, яка була секретарем приймальної комісії.

Встановлено, що жінка вимагала та одержала від абітурієнта 1000 Євро неправомірної вигоди за вирішення питання успішної здачі вступних іспитів та зарахування на навчання до коледжу. 

Правопорушницю затримано в порядку ст. 208 КПК.

 Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

 

Прокуратура Чернівецької області

1