На Буковині СБУ викрила на хабарі державного виконавця

На Буковині СБУ викрила на хабарі державного виконавця

09.04.2019, 11:53

Співробітники СБ України викрили на одержанні неправомірної вигоди заступника начальника одного з відділів Державної виконавчої служби Головного теруправління юстиції в Чернівецькій області.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав десять тисяч гривень від місцевого підприємця за сприяння у придбанні нерухомого майна, яке знаходиться під забороною відчуження.

Правоохоронці затримали чиновника у службовому кабінеті після отримання п’яти тисяч гривень – другої частини хабара.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Операція із викриття зловмисника проводилася співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю УСБУ в Чернівецькій області спільно з Нацполіцією та прокуратурою.

 Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

Зловмисник вимагав 10 тисяч гривень за сприяння у безперешкодному придбанні землі, що перебуває під арештом.

Працівники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно із СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Чернівецької області викрили протиправну діяльність 31-річного посадовця.

 Наприкінці минулого року до правоохоронців надійшла заява про вимагання неправомірної вигоди у розмірі 10 тисяч гривень. За цю суму посадовець одного з районних відділів державної виконавчої служби обіцяв посприяти у швидкому та безперешкодному придбанні земельної ділянки, на яку накладено арешт.

 На початку 2019 року правопорушник отримав перші 5 тисяч неправомірної вигоди, а 8-го квітня – другу половину грошових коштів. Правоохоронці затримали чоловіка та помістили до ізолятору тимчасового тримання.

 За вказаним фактом триває досудове розслідування, розпочате за ознаками частини 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

1