На Буковині СБУ відкрила кримінальне провадження щодо чиновників виконавчої служби

На Буковині СБУ відкрила кримінальне провадження щодо чиновників виконавчої служби

25.02.2013, 23:51

Співробітники СБУ викрили факти кримінальних правопорушень у сфері службової діяльності з боку посадових осіб одного з районних відділів державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції.

У 2012 році посадовці виконавчої служби, використовуючи службове становище та діючи в порушення вимог Закону України «Про виконавче провадження», внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості стосовно незаконного закриття понад 990 виконавчих проваджень.

У результаті перевірки, ініційованої СБУ, встановлено, що посадові особи вчинили такі протиправні дії з метою штучного завищення статистичних і звітних показників. Внаслідок цього державний бюджет недоотримав понад 1 млн. 360 тис. гривень, які повинні були стягуватися за виконавчими провадженнями.

Слідчим СБУ інформацію внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочинів відповідно до ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Наразі матеріали кримінального провадження на підставі ст.216 КПК України за підслідністю скеровано до УМВС України в Чернівецькій області, - повідомили BukNews в Прес-центрі СБ України.

1