На Буковині СБУ порушила кримінальну справу за карту Україну без Криму на святі в Сторожинці

На Буковині СБУ порушила кримінальну справу за карту Україну без Криму на святі в Сторожинці

23.01.2018, 13:13

22 січня 2018 року в приміщенні Сторожинецького районного будинку національних культур відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України. Під час свята на сцені було розміщено мапу України, на якій відсутня частина території держави АР Крим.

Відеосюжети та матеріали із зображенням цієї карти були розповсюджені місцевими засобами масової інформації.

Оскільки в діях організаторів заходу вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого за ч 1 ст. 110 КК України, Управлінням Служби безпеки України в Чернівецькій області 23 січня зареєстровано відповідне кримінальне провадження.

Триває досудове слідство.

У Сторожинецькій ОТГ пояснили журналістам Інформаційного агентства АСС, чому під час відзначення Дня Соборності України на схематичній карті на сцені районного палацу культури не було Криму. 

"Зображення України не є картою а уявним зображенням, його малював непрофесійний художник, який, вочевидь, помилився. Як пояснив 66-річний художник-аматор: вважає, що Крим на картоїді він зобразив, а от оргкомітет заходу недопрацював. З огляду на нинішню політичну ситуацію, така "помилка" неприпустима", - повідомило ІА АСС джерело в Сторожинецькій ОТГ.

Нагадаємо, у місті Сторожинці Чернівецької області урочистостях до Дня Соборності України на святково підготованій сцені у РБНК красувалося вельми специфічне зображення мапи України – на плакаті, що мав би зобразити нашу державу єдиною та соборною, була відсутня одна частина – Крим. Про це повідомляє "Сторожинець.інфо".

Для тих, хто вже забув, в 2014 році Автономна Республіка Крим спочатку наповнилася “зеленими чоловічками”, а потім півострів був анексований Росією. Насильницька анексія не визнається нашою державою, Генеральною асамблеєю ООН, ПАРЄ та ОБСЄ.
У райцентрі Буковини на урочистостях повісили карту України без Криму

І дуже прикро, що саме на День Соборності, в день, коли український народ об’єднав всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної української держави, на добро і щастя українського народу, на тлі ораторів і патетики висіла карта соборної України без її невід’ємної частини, пише видання.

1