На Буковині СБУ перекрила канал нелегальної міграції

На Буковині СБУ перекрила канал нелегальної міграції

06.04.2014, 14:51

На Буковині співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області викрили протиправну діяльність групи громадян України, які намагалися переправити через державний кордон п'ятьох нелегальних мігрантів з країн Азії. Про це BukNews повідомили у прес-службі СБУ.

Наприкінці лютого 2014 року учасники злочинної групи привезли іноземців в Чернівецьку область, де забезпечили їх тимчасовим житлом, автотранспортом та відповідними інструкціями. Кожен з членів групи мав чітко визначені завдання: один доставляв іноземців, інші забезпечили проживання, транспорт, провели інструктаж і надали провідника.

Згодом, у супроводі місцевого жителя, мігрантів відправили в один з прикордонних районів з метою незаконного переправлення в сусідню державу. Поблизу кордону нелегали і їхні провідники були затримані співробітниками СБУ та прикордонної служби.

Інформація про злочин внесена слідчими СБУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження.

Громадянам України оголошено про підозру у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст. 15 і ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (замах на злочин, незаконне переправлення кількох осіб через державний кордон, здійснене за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів).

Санкція статті передбачає позбавлення волі від 7 до 9 років. Мірою запобіжного заходу підозрюваним обрано утримання під вартою і домашній арешт.

Зараз триває досудове розслідування.

1