На Буковині СБУ оголосила про підозру організатору каналу нелегальної міграції

На Буковині СБУ оголосила про підозру організатору каналу нелегальної міграції

17.03.2021, 17:30
Служба безпеки України оголосила про підозру організатору каналу незаконної легалізації іноземців у нашій державі для подальшого переправлення в ЄС.
За даними слідства, мешканець Вінниці разом зі спільниками у 2019-2020 роках організував схему нелегального переправлення іноземців через державний кордон України. Для легалізації «клієнтів» у нашій державі зловмисник налагодив механізм видачі в органах ДМС України підроблених паспортів громадян України для виїзду за кордон та паспортів громадян України у формі ID-картки зі зміненими анкетними даними.
 
Правоохоронці задокументували кілька епізодів протиправної діяльності. Зокрема, організатор забезпечив переміщення поза пунктами пропуску через україно-молдовський кордон іноземця, який мав намір ухилитися від органів правосуддя своєї держави. За виготовлення паспорта громадянина України він отримав від замовника 2,7 тисячі євро. Надалі іноземець планував виїхати до однієї із країн ЄС. Загальна вартість оборудки складала 5 тисяч євро.
 
У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 332, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України організатору повідомлено про підозру.
 
Нагадаємо, що в листопаді 2020 року Контррозвідники Служби безпеки України у ході багатоетапної спецоперації викрили масштабну схему незаконної легалізації в нашій державі іноземців для подальшого переправлення в ЄС.
 
Викриття схеми проводилось спільно з ГУ НП України в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.
 
Пресслужба СБУ в Чернівецькій області
 
May be an image of одна або кілька осіб, люди стоять та у приміщенні
 
May be an image of текст «NATE MIGRATION SERVICE UKRAINE Department in Chernivtsi region npийom rpomaARH noHeAлoK OPOK c6y BиxAHий cлyж6a 6e3neKи yKpaйHи»
1