На Буковині СБУ блокувала виробництво великих партій амфетаміну

На Буковині СБУ блокувала виробництво великих партій амфетаміну

17.12.2018, 14:42

Співробітники Служби безпеки України блокували у Чернівецькій області виробництво та збут великих партій психотропних речовин.

Оперативники спецслужби встановили, що п’ятеро місцевих жителів виробляли на території власних помешкань та місць тимчасового проживання амфетамін для продажу. Готовий «товар» зловмисники збували наркодилерам.

За попередньою інформацією щомісячний середній обсяг «виробництва» становив приблизно три кілограми психотропів.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України правоохоронці затримали п’ятьох наркоділків. Під час санкціонованих слідчих дій співробітники СБУ виявили за місцями проживання зловмисників майже сто п’ятдесят грамів амфетаміну та три літри психотропу у рідкому вигляді. Також вилучено два кілограми канабісу, прекурсори і обладнання для виготовлення наркотиків та інші матеріали, що підтверджують протиправну діяльність.

Затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочину. Чотирьом фігурантам справи обрано міру запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, ще одному – домашній арешт.

Триває досудове розслідування.

Операція з викриття зловмисників проводилася спільно зі співробітниками УПН та детективами СУ ГУНП в Чернівецькій області, підрозділом «Корд» під процесуальним керівництвом прокуратури області.

 Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

Буковинські правоохоронці припинили діяльність групи наркоділків

П’ятеро чоловіків організували на території Чернівецької області підпільну лабораторію з виготовлення наркотиків. Свій небезпечний товар злочинці реалізовували як у Чернівцях, так і в районах області. Наразі всіх учасників злочинної групи затримано та заарештовано.

Співробітники Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Чернівецькій області спільно з працівниками СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Чернівецької області викрили протиправну діяльність групи буковинців.

 Правоохоронці встановили, що п’ятеро чоловіків віком від 24 до 39 років організували підпільне виготовлення амфетаміну й канабісу. Для своєї нарколабораторії зловмисники спеціально винаймали в одному з районів області приватний будинок. Обов’язки між учасниками злочинної групи були чітко розподілені і кожен відповідав за певний напрямок – постачання наркотиків, збут «товару», збір коштів тощо.

 Встановивши особи всіх учасників угрупування та з’ясувавши їхні ролі у протиправній схемі, правоохоронці спільно з бійцями спецпідрозділу «КОРД» одночасно провели затримання всіх зловмисників.

 Упродовж доби здійснено також більше десяти обшуків, під час яких виявлено та вилучено 2,5 кілограми психотропної речовини «амфетамін», 2 кілограми наркотичної речовини «канабіс», приладдя та інгредієнти для виготовлення амфетаміну, нелегальну зброю, а також майже 25 тисяч гривень, здобутих внаслідок злочинної діяльності. Усе вилучене направлено до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру для проведення експертизи.

 Детективи Слідчого управління обласного ГУНП повідомили затриманим про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Чотирьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, ще одному – домашній арешт. За протиправну діяльність зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 Наразі триває досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні. Правоохоронці встановлюють канали надходження канабісу й амфетаміну, а також інших осіб, котрі можуть бути причетними до функціонування вказаного наркобізнесу.

Матеріал з фото за посиланням https://goo.gl/SvUBtV

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1