На Буковині румуни хочуть збирати сміття

На Буковині румуни хочуть збирати сміття

28.04.2015, 19:29

Збирати та переробляти сміття на Буковині планує румунська компанія"Romprest Service". Спеціалісти компанії вивчатимуть можливості започаткування своєї діяльності на Буковині. 

- Хочеться це зробити у відносно стислий термін. Ми вивчимо особливості регіону і нормативно-правову базу, щоб нашу діяльність на території Буковини краще налагодити, - розповів оперативний директор компанії"Romprest Service" Сорін Веліку. - Щодо поводження з відходами, ми користуємося принципами ЄС. Окремо збираємо сухе та вологе сміття, а також скло, папір та пластик.

"Таку діяльність можливо здійснити лише в умовах взаємодії населення і компанії, - зауважив Сорін Веліку. - На першому етапі ми маємо здійснити інвестиції в інфраструктуру, створити відповідні умови для збору окремих сегментів відходів, опісля забезпечити транспортування і переробку сміття. За приклад по очистці Буковини братимемо нашу діяльність у Бухаресті. Зокрема, на 250 тисяч населення будуть задіяні 1200 осіб для прибирання, 110-115 відповідних машин, що підмітають, промивають та збирають відходи".

molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

Просто немає слів: 1. наші барани-односельці самі не додумались (не змогли) збирати сміття та сортувати його. 2. наші барани-властолюбці, ще й румунам це не дадуть - захочуть хабарів неймовірних. Живемо в лайні = мабуть цього і варті. Вчора попросив сусідку не палити сміття у дворі, немає чим дихати... і що? Здогадайтесь самі.

avatar

Гуцул

28 квітня 2015 17:36

Это же великолепно! Евросоюз будет за нами говно собирать, и более того СОРТИРОВАТЬ...

avatar

Чернівчанин

28 квітня 2015 22:47

О ба, а якщо будуть румуни то можна буде й сухе листя з бур*яном відвосити на Чорнівку. Дурні були наші діди та прадіди, які спалювали бур*яни й цим попелом вдобрювали город, а тепер гуцулу нема чим дихав.

avatar

гуцулу

29 квітня 2015 11:37