На Буковині розшукують факелоносців, які несли факел вогню «Олімпіада-80» дорогами краю в липні 1980 року, для зустрічі на Великому Зборі

На Буковині розшукують факелоносців, які несли факел вогню «Олімпіада-80» дорогами краю в липні 1980 року, для зустрічі на Великому Зборі

18.02.2020, 17:04

Запам’ятаймо, не забудьмо:

Усіх, хто ніс факел вогню «Олімпіада-80» дорогами краю в липні 1980 року, вписавши в історію Буковини яскраву сторінку досягнень без винятку кожного нині живущих і тих, хто, на превеликі  жалі,  відійшов у засвіт.

            Буде значиме свято на нашій великій зустрічі. Буде щирий пошанівок на адресу кожного,  хто з близьких і далеких доріг за покликом серця на неї прибуде. І, кріпко обнявшись, мовить: « Як добре, що ми є і що ми ще потрібні…» А відтак з свічиною в руках, гіркою сльозою на очах, слухаючи поминальне слово священика  по упокоєнних, неодмінно пройметься істиною, що пам'ять була і вовіки буде найбільшим набутком людини. В тому числі й причетних  до спорту,  який возвеличує та облагороджує увесь наш життейський путь.

            Запам’ятаймо, не забудьмо. І будь-що зберімося. Не легко це вдасться, бо через невігластво, безвідповідальність до таких віх, як пронесення олімпійського вогню, списки імен усіх факелоносців  в жодних організаціях не збереглися. Хоча такі списки мусять зберігатися без строку давності. Тож з огляду на це через усі комунікації мусимо віднайти кожного  факелоносця, кожного із яких чекаємо на наш Великий Збір, який відбудеться у липні нинішнього року.

 Дзвоніть: 050 807 78 93, 091 335 32 13, 52-44-63.

 

Іван Гешко, чемпіон світу з бігу на 5000 метрів в закритих приміщеннях, депутат Чернівецької обласної ради.

Іван Агатій, голова оргкомітету, факелоносець,  заслужений журналіст України.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Факелоносці «Олімпіади-80» з Буковини готові до великого збору

1