На Буковині розпочався сезон полювання

На Буковині розпочався сезон полювання

23.08.2016, 23:19

20 серпня у мисливських угіддях Чернівецької області розпочався сезон полювання на пернату дичину. За наявності відповідних документів мисливці зможуть добувати мисливських птахів на територіях, які передані в користування районним організаціям Українського товариства мисливців та рибалок. Тривалість сезону полювання визначається кожним користувачем мисливських угідь окремо.

Згідно рішення Чернівецької обласної ради №155-6/16 від 26.07.2016 року, 20 угідь надано у користування громадським організаціям УТМР.

Чернівецькому обласному управлінню лісомисливського господарства доручено укласти договори з користувачами за умови підтвердження ними статусу юридичної особи.

Користувачам мисливських угідь доручено провести організацію території наданих угідь, створити спеціалізовані підрозділи для ведення мисливського господарства та в 2-х місячний термін укласти з Чернівецьким обласним управлінням ЛМГ договори про умови ведення мисливського господарства. Також користувачі мають створити належні умови для збереження, відтворення та раціонального використання мисливської фауни, забезпечити належну охорону мисливських угідь.

Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує, що для участі у полюванні мисливці повинні мати при собі відповідні документи. Мова йде про посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини й порушень правил полювання, відстрільну картку, дозвіл на користування зброєю та у разі наявності мисливських собак паспорт на них. Звертаємось до мисливців з проханням дотримуватись чинного законодавства у сфері мисливського господарства та полювання. Також, враховуючи високу загрозу виникнення лісових пожеж, просимо учасників полювання дотримуватись Правил пожежної безпеки у лісах України.

1