На Буковині розпочався перший міжнародний антикорупційний тиждень (ВІДЕО)

На Буковині розпочався перший міжнародний антикорупційний тиждень (ВІДЕО)

06.12.2016, 15:53

На Буковині розпочався перший міжнародний антикорупційний тиждень, який проводять на кордонах. Окрім 14 міжнародних пунктів пропуску всієї України, акція відбудеться і у двох буковинських - "Порубне" та "Мамалига". Правоохоронці, відомі особистості та чиновники - як України, так і сусідніх країн - упродовж тижня говоритимуть про можливості запобігання корупції та її наслідки. 

- Ми зараз можемо показати, що разом боремося, разом підтримуємо всі ті реформи, які Україна взяла на себе в рамках європейських заходів щодо інтеграції. Корупція - це річ, яка не має кордонів, і тому у нас є Міжнародний день боротьби із корупцією, - пояснила Елеонора Молдован, Генеральний консул Румунії в місті Чернівці.

На кордонах роздають інформаційні листівки подорожнім, а з особовим складом проводять відповідні бесіди. 

- Боротьба з корупцією починається з кожної людини. Як із тих, хто перетинає державний кордон і надають неправомірну вигоду, так і тих, які отримують цю неправомірну вигоду. Відповідальність кримінальна є і за те, що ти отримуєш і те, що ти надаєш, - наголосив Павло Лисак, начальник Чернівецького прикордонного загону. 

Прикордонники закликають при виявленні будь-яких проявів корупції з боку працівників пунктів пропуску телефонувати на гарячу лінію відомства: 8 (044) 527-63-63.

- Це така хвороба, яка час від часу може мати різні форми, різні адаптації. Так, як і вірусне щось, як грип, - зауважила Елеонора Молдован, Генеральний консул Румунії в місті Чернівці. 

Законодавство України передбачає кримінальну відповідальність не лише для посадової особи, яка вимагає чи отримує неправомірну вигоду, але й для громадянина, який її пропонує. Давши, або взявши хабара, можна потрапити за ґрати на строк до 10 років. 

Джерело ТВА 
 
1