На Буковині за допомогою держслужбовців «відмивали» гроші від нелегальної торгівлі контрабандою з країнами ЄС

На Буковині за допомогою держслужбовців «відмивали» гроші від нелегальної торгівлі контрабандою з країнами ЄС

11.06.2017, 16:15

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою та оперативними підрозділами прикордонної служби перекрили на Буковині канал виведення з країни валюти, який «кришували» контролюючі органи.

Правоохоронці встановили, що місцеві ділки регулярно за допомогою держслужбовців «відмивали» гроші від нелегальної торгівлі з країнами ЄС. Оперативники спецслужби затримали кур’єрів на пункті пропуску «Порубне» на Буковині.

Як повідомляє, http://dpsu.gov.ua/, у ході реалізації інформації УСБУ в Чернівецькій області щодо незаконного переміщення іноземної валюти, оперативні співробітники Держприкордонслужби та СБУ виявили та затримали 5-х громадян. Особи прямували на виїзд з України через пункт пропуску «Порубне», що на Буковині. У ході обшуку багажу зловмисників, що відбувався на підставі ухвали суду та за участі військового прокурора Чернівецького гарнізону було виявлено чималу суму коштів в іноземній валюті.

 Під час обшуку багажу зловмисників співробітники СБ України вилучили майже двісті п’ятдесят тисяч євро та близько шістдесят тисяч доларів США, виділених організаторами на чергову закупку контрабандного товару.

Наразі встановлюються особи посадовців контролюючих служб, які сприяли контрабандному бізнесу.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України Тривають невідкладні слідчі дії.  

Прес-центр СБ України

 

1