На Хотинщині припинили незаконну діяльність двох аптек

На Хотинщині припинили незаконну діяльність двох аптек

09.10.2017, 14:34

На даний час діяльність закладів припинено. Вирішується питання щодо притягнення винних осіб до відповідальності.

Співробітники Служби безпеки України спільно з Управлінням протидії наркозлочинності Нацполіції викрили незаконну діяльність двох приватних аптек в одному з райцентрів Чернівецької області.

Правоохоронці встановили, що в аптечних закладах реалізовували лікарські засоби із вмістом наркотичних речовин без відповідних дозвільних документів. Комерсанти, не маючи ліцензій на оптову та роздрібну торгівлю, такі препарати відпускали громадянам без виписаних лікарями рецептів. 

Під час проведення оперативно-профілактичного відпрацювання Хотинського району працівники Управління протидії наркозлочинності разом із співробітниками СБУ виявили факт незаконного відпуску кодеїновмісного лікарського засобу в одній із аптек районного центру.

Поліцейські встановили, що дозвільні документи на діяльність аптеки втратили чинність. Однак, власник закладу не переоформив ліцензію і далі продовжував господарську діяльність.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.320 Кримінального кодексу України. За даним фактом працівники поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 320 (Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України.

Крім цього, під час перевірки було встановлено відокремлений підрозділ даної аптеки, який функціонував без будь-яких дозвільних документів. З аптеки вилучено близько 4 тисяч різних медичних препаратів, у тому числі з малим вмістом наркотичних засобів.

На даний час триває слідство, за результатами якого буде надано остаточну кваліфікацію даному правопорушенню. Тривають слідчо-оперативні дії.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області та Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

Світлина від Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області.

1