На Буковині проходить Тиждень молодіжної книги (ФОТОРЕПОРТАЖ)

На Буковині проходить Тиждень молодіжної книги (ФОТОРЕПОРТАЖ)

22.03.2018, 18:04

З 19 по 23 березня на Буковині проходить Тиждень молодіжної книги. Протягом цього Тижня у юнацькому філіалі ОУНБ ім.М.Івасюка заплановані цікаві, різноматні масові заходи.

21 березня о 13 год.45 хв. на абонементі юнацького філіалу відбулася релакс - година «Поетична палітра про найсокровенніше», яка приурочена Тижню молодіжної книги та Всесвітньому дню поезії.

Мабуть, кожен із нас, хоча б раз у житті, під впливом якогось невгамованого пориву брав до рук чи то олівець, чи то ручку і на клаптику якогось паперу записував усі ті метушливі думки, які народжувалися саме в ту хвилину. А потім, ці сердешні роздуми, у більшості своїй, так і залишалися на мовчазних сторінках паперового життя. Так все ж у декого із нас ці думки на папері настільки виразні, що ними не гріх і поділитися. Адже у слові і любов, і надія, і туга, і відчай. У слові - увесь світ.

Уже багато століть це мистецтво слова, що виповнене енергією «аристократизму духу», називають поезією. І як пише Ліна Костенко: «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».

Розпочала релакс –годину бібліотекар Наталя Павлюк віршем :

Вірші – це квіти,це моє життя.
Вірші – це діти,це моє кохання.
Вірші – це сни,ціна мого буття.
Вірші – це думи і гіркі ридання.
Вірші – це зорі,які знову бачиш.
Вірші – це доля,яку пишеш ти.
Вірші – це сльози,бо ти ними плачеш.
Вірші – це ніч на крилах самоти.
(Х.Буринюк)

Наша Буковинська земля багата талантами, треба тільки їх помічати та відкривати для себе. До бібліотеки завітали молоді поети,які поділилися із студентами індустріального коледжу секретами свого творчого успіху, розказали про те, що надихає їх на творчість.

Першою про свій творчий шлях та любов до поетичного слова розповіла поетеса, студентка індустріального коледжу(спец. «Туристичне обслуговування») Еліна Михайлецька.

Дві теми, два крила найбільш притаманні поету: прослава величі Бога та освячені небом людські почуття, з яких народжується найбільше на землі таїнство – кохання. Поет розмірковує над святими і вічними цінностями вірності, відданості.

Молодий юнак,поет Володимир Вічестий продекламував власний вірш та виконав майстерно на гітарі свої власні пісні : «Молитва за маму», «Молитви матері за синів», «Дивлюсь на Голгофу», «Город неземной».

Як приходить Муза до юних поетів та що їх надихає із студентами поділилася Марія Пукало (студ. мед.коледжу,спец. «Сестринська справа»),яка продекламувала також власну поезію.

Про проникнення в тайну душі людини, шукаючи там багату гамму почуттів, які кристалізуються в світле й чисте, мов кришталь, поетичне слово розповів студент ЧНУ ім.Ю.Федьковича (спец. «Культурологія») Дмитро Безкоровайний. Поет із студентами релаксуючи поринув у чарівний світ поезії,яку він написав.

Талановита поетеса, студентка ЧНУ ім.Ю.Федьковича (пед.факультет) – Ріта Швачій поділилася із слухачами своїми білими віршами,які заставили поринути їх у світ таємничого і невіданого. 

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

1