На Буковині правоохоронці тренувалися знешкоджувати терористів, які захопили заручників в аеропорту

На Буковині правоохоронці тренувалися знешкоджувати терористів, які захопили заручників в аеропорту

15.01.2020, 18:16

Сьогодні буковинські правоохоронці тренувалися швидко і злагоджено діяти в екстремальних ситуаціях на території міжнародного аеропорту імені Леоніда Каденюка.

У тренувальних зборах, в умовах максимально наближених до реальних, взяли участь співробітники регіональних підрозділів СБУ, Нацполіції, Держприкордонслужби, представники служби авіабезпеки аеропорту та інші суб’єкти боротьби.

Учасники навчань виконали комплекс заходів із нейтралізації умовних терористів, які за легендою навчань утримували заручників та намагалися захопити літак.

 Максимальний рівень безпеки аеропортів - надзвичайно важливо, оскільки такі об‘єкти критичної інфраструктури нерідко стають ціллю терористів. Життя людей та максимальне збереження майна - надважливе завдання відповідних структур. 

- Відповідно до легенди на територію летовища проникла група з чотирьох «терористів». Погрожуючи фізичною розправою над людьми, котрі перебувають там, та знищенням майнового комплексу аеропорту, «зловмисники» вимагали значну суму коштів та літак, який мав доправити їх до однієї з країн Близького Сходу.

- Для реалізації злочинного задуму один із «терористів» захопив заручників у літаку на злітній смузі, інший – в одному з приміщень аеровокзалу, ще один замінував підвальні шахти, а четвертий забарикадувався у начиненому вибухівкою службовому автомобілі.

- Завдяки злагодженим і швидким діям усіх залучених до тренувань структур умовні «терористи» були затримані, муляжі саморобних вибухових пристроїв знешкоджені, а захоплені заручники звільнені, - розповіла речниця управління СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко

Проведений координаційною групою АТЦ аналіз кожного з етапів тренувань показав ефективну міжвідомчу взаємодію та належний рівень готовності учасників тренувань до протидії терористично-диверсійним проявам в екстремальних умовах.

1