На Буковині поліція розслідує вже шість кримінальних проваджень за фактами ймовірних порушень виборчого законодавства

На Буковині поліція розслідує вже шість кримінальних проваджень за фактами ймовірних порушень виборчого законодавства

15.07.2019, 19:31

Загалом, від початку передвиборчих перегонів до підрозділів поліції Чернівецької області надійшло 76 повідомлень щодо виборчого процесу. Усі звернення зареєстровано у системі єдиного обліку.

 Зокрема, слідчі Чернівецького відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо перешкоджання здійснення виборчого права. Один з кандидатів у депутати Верховної Ради України подав завідомо неправдиві відомості до Центральної виборчої комісії, вказавши себе головою громадської організації, до якої він не належить.

 Слідчі Сторожинецького відділу поліції також розпочали три кримінальні провадження за статтею 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України. Вказані провадження стосуються використання деякими кандидатами у своїй агітаційній продукції кольорової гами, символіки та слоганів політичної партії, до якої вони не належать.

 Окрім цього, поліцейські розслідують крадіжку агітаційного банера одного із кандидатів у народні депутати, яка мала місце в ніч на 12-те липня у місті Сторожинець.

 Працівники Заставнівського відділення поліції здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 2 статті 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України. Нагадаємо, під час моніторингу мережі Інтернет поліцейські виявили в одній із соціальних мереж аудіозапис розмови, під час якої невідома особа ймовірно здійснює підкуп виборців на Заставнівщині.

Сьогодні, 15 липня, у Головному управлінні Національної поліції в Чернівецькій області відбулася відеоселекторна нарада із керівництвом МВС з питань діяльності поліції під час проведення позачергових виборів кандидатів до Верховної Ради.

  У посиленому режимі поліцейські нестимуть службу в період з 15 по 28 липня. Про це сьогодні повідомив заступник Голови Національної поліції Олександр Фацевич.

 Напередодні та під час виборчого процесу працівники поліції оперативно реагуватимуть на різного роду провокації та порушення виборчого законодавства.

 На виборчих дільницях правоохоронці будуть забезпечувати охорону публічної безпеки і порядку. Також здійснюватиметься охорона виборчої документації під час транспортування та безпосередньо на самих виборчих дільницях.

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1