На Буковині підприємець організував схему переміщення та реалізації китайських товарів, щоб не платити мито й податки

На Буковині підприємець організував схему переміщення та реалізації китайських товарів, щоб не платити мито й податки

14.05.2017, 15:30

«Схему», яка поповнила бюджет на 1,2 млн. грн. викрили податкові міліціонери Буковини

 Податковими міліціонери Головного управління ДФС у Чернівецькій області в рамках операції «Рубіж-2017» встановлено, що один із суб’єктів господарювання, який зареєстрований на  території області  платником єдиного податку ІІ групи, організував схему незаконного переміщення через митний  кордон України та реалізації товарів виробництва Китайської Народної Республіки, з метою ухилення від сплати митних та податкових платежів.

 За даним фактом було відкрито кримінальне провадження, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідуваньщо кваліфікується за ч. 1ст. 212 КК України  ( ухилення від сплати податків).

 З’ясовано, що дана «схема» полягала в тому, що підприємець у змові з «логістичними фірмами» за певний відсоток винагороди розмитнював товар, який в подальшому реалізовував на території України оптовими партіями, із приховування фактичних об’ємів від оподаткування. Всього впродовж 2016 року ним реалізовано товару на понад 9 мільйонів гривень. А це майже на 7,6 млн. грн. більше ніж визначено нормами ПКУ для платників єдиного податку другої групи – п.291.4 визначає обсяг доходу не більше як 1,5 млн. грн. Від суми перевищення доходу від продажу товарів підприємцю донараховано майже 1,2 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.

 Підприємець «махінатор» визнав свою вину та відшкодував завдані державі збитки сплативши податок у повній сумі.

 

1