На Буковині піднімається Прут (+відео)

На Буковині піднімається Прут (+відео)

16.05.2014, 21:47
На Буковині після сильних злив вийшов з берегів Прут. Вода піднялася на 3,5 метри. А в Маршинцях Новоселицького району вона зруйнувала дорогу та міст, відрізавши сполучення між двома селами. Як повідомляє телеканал "Чернівці", місцеві жителі змушені робити велике коло, аби потрапити на інший берег. Люди побоюються, щоб вода не підходила до їхніх будинків так, як це було у 2008 та 2010 роках.
 
Як повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області, у результаті підняття рівня води в річці Прут підтоплено підходи до тимчасового технологічного моста на автодорозі Маршинці-Герца-Глибока-Банилів-Підгірний, (Т-26-06).

Як інформує Служба автомобільних доріг у Чернівецькійо бласті, на даній ділянці дороги тимчасово рух транспортних засобів закрито, та встановлено відповідні дорожні знаки.

У с. Маршинці, Новоселицького району станом на 15 год. 30 хв. 16 травня 2014 р. вода досягає небезпечної відмітки. Відео Андрія Романцова.

Сьогодні близько полудня почав швидко підніматись рівень води у р. Прут. О 15 год. 30 хв. він сягнув 3 м 50 см. О 17 год. 30 хв., за словами начальника Новоселицького РВ УДСНС А. Мамавко, рівень води у Пруті в цьому районі почав знижуватись. Хоча небезпека, враховуючи непередбачуваність річки існує. Рятувальники чергують на небезпечних ділянках спільно із волонтерами. 

1