На Буковині п’яний голова райради погрожував поліцейським: нові деталі інциденту

На Буковині п’яний голова райради погрожував поліцейським: нові деталі інциденту

28.08.2019, 09:42

У поліції розповіли деталі інциденту з п’яним головою районної ради, який у Чернівецькій області втікав від правоохоронців , а також погрожував їм.

Як повідомили кореспонденту molbuk.ua у прес-службі Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області, пригода сталася ввечері 25 серпня в одному з районних центрів Буковини.

"Під час патрулювання поліцейські помітили автомобіль, водій якого порушив Правила дорожнього руху – не ввімкнув покажчик поворота. На законну вимогу працівників поліції водій не зупинився і намагався утекти. Коли поліцейські з увімкненими проблисковими маячками червоного і синього кольорів та сиреною почали переслідувати водія, він не реагував і продовжував далі рух", – зазначили в прес-службі.

Водночас, за повідомленням прес-служби, порушника зупинили поблизу його будинку, де він намагався втекти додому. 

"Він виявився головою однієї з районних рад. Під час спілкування виявлено ознаки алкогольного сп’яніння. Йому запропонували пройти тест на стан алкогольного сп’яніння. Водій відмовився, поводився агресивно та погрожував поліцейським неприємностями", – додали в поліції.

Правоохоронці застосували щодо водія спецзасіб – кайданки, після чого його доставили до районної лікарні для встановлення алкогольного сп’яніння. Проте він і далі відмовлявся проходити тест.

"На нього склали адміністративні протоколи за статтями 122 ч.2 (Невиконання водіями вимог про зупинку), 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення", – повідомили у прес-службі.

Автомобіль посадовця забрали на штрафмайданчик.

За інформацією джерел molbuk.ua, цей інцидент трапився у смт Путила Чернівецької області.

Джерело: https://molbuk.ua/c

1