На Буковині парафіяни російської церкви забарикадувалися на подвір'ї храму у с. Михальча і не пускають  односельців

На Буковині парафіяни російської церкви забарикадувалися на подвір'ї храму у с. Михальча і не пускають односельців

21.07.2019, 17:54

21 липня 2019 року, в 5-ту Неділю після П’ятидесятниці, свято Казанської ікони Божої Матері. 

Про це повідомляє журналістка Галина Єреміца.

 Парафіяни Московського патріархату забарикадувалися на подвір'ї церкви, с. Михальча Сторожинецького району Чернівецької області

Богослужіння парафіян ПЦУ на дорозі біля церкви, с. Михальча Сторожинецького району Чернівецької області.

 Владика Данило: 
 
"Свята Церква сьогодні (21-го липня 2019р.) подає нам Євангеліє,коли Ісус Христос зцілив людей опанованих нечистими духами. Злі духи побачили, що наступила їх остання хвилина панування над людиною і попросили, щоб Господь Бог дав їм благо над тваринами. Але, показує Господь Бог ,що злий дух не має влади над людиною, ні над твариною. Усе залежить від того, якої поведінки буде людина чи тварина. Ісус Христос зціляє хворих і показує нашу нерозважливість. Коли Син Божий зцілив хворого злі духи забажали, щоб народ відвернувся від Ісуса Христа.
 
Створив Господь Бог людину на свою подобу і для вічності. Заздрістю диявола у людську природу увійшла смерть. Звідси початок всього зла. Бог веде нас протягом усього життя, щоб ми виявили у собі процес боротьби - це буду вчиняти, а цього не буду. Це для того, щоб ми ствердили своє я і проявили себе як особистість, яка вартує у Бога уваги, бо Він створив нас на свій образ для вічності з Собою. 
Єванглесит Лука говорить, що Христос був спокушуваний протягом 40 днів. А коли цей час минув Ісус Христос не зкорився спокусам. Тоді злий дух пропонує, щоб Христос перетворив камінь на хліб, пдікорився йому і отримав панування у світі. Але й це не спокусило Ісуса Христа. 
 
Син Божий здобув славу пішовши шляхом правди, зазнавши розп'яття і бичування, осоромлення і зневаги. Апостол вчить: не робіть злих вчинків, а створюйте чесноти і тоді злий дух втече від вас. Це й є перемога Ісуса Христа і є для нас доровгоказом. Злий дух не вистоїть, коли ми будемо перебувати у чеснотах і молитві. Усе наше життя повинно бути свідомим і розсудливим. Тіло повинно підпорядковуватись духові, щоб не впасти у спокусу.
 
Як зло закрадається до нас? Апостол Павло каже - нехай жодне слово не вийде з уст ваших. Злий дух спокушував Юду зрадника викрадати гроші з жертівника. Не дивно, що саме Юді злий дух запропонував зрадити Ісуса Христа. Здавалося Юді, що Ісуса Христа немає за що засудити на смерть, а сам зможе заробити. Мовляв суд не знайде провини Ісуса і відпустить Його, а сам збагатиться. Але так не сталося. Господь Бог у 108-му Пс. каже, що буде з такими як Юда, тобто зі зрадниками. Жінка його буде вдовою, діти нематимуть майбутнього. Тобто рід його закінчиться.
 
Господь Бог,створивши людину на свою подобу,захотів дати їй співвічність з собою. А людина натомість із заздрості впала у зло, яке запановує над людиною. Хто каже погане слово, то злий дух у тому ще більше осідає. Коли хтось лукавить, то злий дух вже повністю панує над людиною.
 
Злий дух побуджує неприязнь до кожного праведника. Книга премудрості Соломона каже, що приятелі найближчі насміхаються над тим, хто втілює божу правду у своєму житті. Кажуть, давай випробуємо його наскільки він пербуває у праведності. Тут важливо устояти перед таким викликом. Хто здає позиції, той потрапляє під насмішки зла. Потрібно бути обачливими, адже злий дух митається і ричить, як лев шукаючи кого пожерти.
 
Дорогі брати і сестри. Нехай нинішня Євангеліє завжди нам нагадує про наші можливості, і дані нам права Господом Богом. Тисячі років злий дух знущався з людини і наповнював пекло. Хто не використає своє право від Бога, той стає рабом зла навіки. Нехай Господь Бог дасть нам мудрості не відходити від святої правди і знайтися у Бога. Амінь".
1