На Буковині обласній клінічній лікарні виділили 300 тисяч гривень для ремонту апаратів штучної вентиляції легенів

На Буковині обласній клінічній лікарні виділили 300 тисяч гривень для ремонту апаратів штучної вентиляції легенів

24.02.2020, 16:13

На Буковині працює оперативний штаб із реагування на ускладнення епідеміологічної ситуації. Його фахівці, зокрема, слідкують за поширенням у світі коронавірусної інфекції COVID-19, а також розробляють конкретні заходи, аби мешканці області могли почуватися захищеними. 

Наразі головам районних державних адміністрацій та Чернівецькому міському голові доручено передбачити фінансування видатків на придбання дезінфекційних засобів, засобів індивідуального захисту, визначити місця для обсервації, ізолятори.

Алгоритми дій лікарів, епідеміологів та порядок лабораторного обстеження при виявленні особи, у якої запідозрили коронавірус, Міністерство охорони здоров’я України розіслало у всі лікувально-профілактичні заклади області.

 Наразі на Буковині вже зроблено:

Визначено госпітальні бази для надання Медичної допомоги пацієнтам, які відповідають визначенню випадку 2019-nСоV. Це інфекційні відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні та Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні.

Для госпітальних баз та Центру екстреної медичної допомоги виділено 380 тисяч гривень на закупівлю засобів індивідуального захисту та медикаментів для надання медичної допомоги пацієнтам з підозрою на хворобу, спричинену корона вірусом.

Також 300 тисяч гривень виділено обласній клінічній лікарні для ремонту апаратів штучної вентиляції легенів.

 Епідеміологічне розслідування будуть проводитися силами фахівців Лабораторного центру (19 осіб) та спеціалістів центральних районних лікарень.

 В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

На сайті МОЗ оприлюднено  тимчасові рекомендації для підприємств та роботодавців щодо реагування на COVID-19:

Працівники із симптомами гострих респіраторних захворювань мають повідомити свого керівника та залишатися вдома.

Якщо на роботу вийшла людина з гострим респіраторним захворюванням, її слід відокремити від інших працівників та негайно направити додому.

Варто регулярно проводити прибирання на робочому місці: очищати поверхні, стільниці та дверні ручки відповідними засобами для чищення.

Працівники мають обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити руки з милом не менше 20 секунд.

 За інформацією Генерального консульства України в Мілані, в Північній Італії станом на 09:00 24.02.2020:

-         інформації про зараження коронавірусом громадян України не надходило.

На консульському обліку ЗДУ в Італії перебуває 11337 громадян України, серед них на обліку ГКУ в Мілані – 6034.

Довідково: За даними МВС Італії, дозволи на проживання в цій країні мають 239424 громадянина України.

МЗС разом з Посольством України в Італії та Генеральними консульствами України в Мілані та Неаполі здійснюють цілодобовий моніторинг ситуації навколо розповсюдження коронавірусу в країні.

Відповідні рекомендації громадянам України розміщені на веб-ресурсах МЗС.

В ПУ в Італії та ГКУ в Мілані та Неаполі цілодобово працюють телефони «гарячих ліній» для громадян України на випадок надзвичайної ситуації:

- ПУ в Італії тел: (+39) 3519 886 823;

- ГКУ в Мілані тел: (+39) 3487 254 038;

- ГКУ в Неаполі тел: tel:+39-327-736-48-22 

Загальна інформація

- на Півночі Італії, до початку березня закриті всі навчальні заклади: школи, ліцеї, університети, а також усі музеї, історичні пам'ятки, театри. В церквах рекомендовано не проводити служби;

- За інформацією ПУ в Італійській Республіці, Прем’єр-міністр Італії Конте оголосив, що встановлено карантин для всіх, хто контактував із зараженими. Наразі 250 осіб перебувають в ізоляції та під наглядом медиків, але зважаючи на збільшення випадків захворювань, кількість таких осіб також може зрости;

- Медичні служби Італії, як і раніше, перебувають у стані підвищеної готовності та вживають усіх необхідних заходів для подолання наслідків від зараження коронавірусом та недопущення його подальшого розповсюдження.

- кількість жертв від коронавірусу зросла до 4 осіб, усі померлі – особи похилого віку;

- загальна кількісь підтверджених інфікованих зросла до 203 випадків: (165 - Ломбардія, 22 - Венето, 9 - Емілья-Романья, 6- П’ємонт, 1 – Лаціо). Дві особи одужали.

1