На Буковині незаконно зрубали 62 дерева породи бук, ялиця та черешня

На Буковині незаконно зрубали 62 дерева породи бук, ялиця та черешня

20.06.2013, 18:11

За результатами проведеної планової перевірки державного підприємства "Берегометське лісомисливське господарство" на території лісового фонду Вашківецького лісництва виявили незаконну рубку 62 дерев породи бук, ялиця та черешня. Про це повідомляє державна екологічна інспекція в Чернівецькій області. Розмір заподіяної шкоди - 284 тис. 774 грн. Матеріали для подальшого реагування та встановлення винних осіб направлені УДСБЕЗ УМВС України в Чернівецькій області.

"Повірте мені: те, що сьогодні коїться в лісовому господарстві області - такого не було не те, що в історії України, а навіть Радянського Союзу. Ліс просто косять. Все - лісу немає, поїдьте подивіться - в гори, ситуація просто жахлива. Вивозять за кордон сировину, забирають все, що не так лежить. Така в нас економіка. І всі вдають ніби нічого не відбувається", - заявив на прес-конференції у вівторок, 18 червня, голова Чернівецької обласної організації ВО "Батьківщина" Іван Мунтян.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Ще один знавець економіки! Масові рубки карпатського лісу, як на початку двадцятого століття - початок промислового розвитк краю, а також у п"ятдесяті  роки - щоб залатати повоєнні рани Радянського Союзу - свого роду рекорд. Ліс заготовляють - бо мають заготовити: він досяг природної стиглості. Вивозять за кордон сировину - та ж не "маринувати" її до втрати технічної якості. рубають ліс - але ж і відновлюють згідно з лісівничими правилами. І не бачити цього - робити собі дешевий піар "вболівальника". Благо, є на чому : лісова галузь одна з небагатьох  в області, які працюють.

avatar

Федьо

20 червня 2013 17:40

Як з"ясувалося, у пана Мунтяна нема жодного факту на підтвердження своїх слів. Суцільний п...ж, який наче зумисно "прокручують" щоразу, як заялоджену платівку, аби продемонструвати неспроможність місцевого лідера "Батьківщини"! Врешті, як він самий себе не цінує, то, справді, чого це мають робити інші.

avatar

Журналіст

20 червня 2013 17:59