На Буковині нарікають на закритість влади при розробці перспективно плану, внаслідок чого утворилися 'гарячі точки'

На Буковині нарікають на закритість влади при розробці перспективно плану, внаслідок чого утворилися "гарячі точки"

18.02.2020, 11:10

Що ж там з перспективним планом по Чернівецькій області?

- Весь минулий тиждень до мене дзвонять представники громад і хочуть дізнатися, що ж там розробили в ОДА і як відобразили їх громаду... так, до мене...
В ОДА просто цю інформацію не дають, - стверджує експерт з питань децентралізації Taras Prokop.

- Минулого тижня Чернівецька обласна державна адміністрація хвалилася, що ми в трійці лідерів за поданням проекту перспективного плану і от мене питають журналісти, а як так сталося, адже з нашим перспективним планом не все так гладко? Я ж відповідаю, що все дуже просто, так як тоді коли в інших областях проходять обговорення перспективного плану, в нас його розробляють одноосібно чиновники ОДА. Тобто, ні голови ОТГ, ні асоціації, ні експерти, які працювали з громадами від початку процесу децентралізації не знають, що відбувається з перспективним планом.

Результатом такої закритості розробки стало створення додаткових гарячих точок в межах Чернівецької області: Дорошівці, Колінківці - Грозинці, Веренчанка, Новоселиця - Тарасівці, Багринівка, Старий Вовчинець, ну і традиційно - Сокиряни. Всіх конфліктів уникнути не вдалось би, але в умовах публічності процесу, можна було б їх мінімізувати. Вчора Вячеслав Негода звернув увагу на цю проблему, - повідомив Taras Prokop.

1