На Буковині нардеп допоміг мешканцю Мамалиги повернути лінію з виробництва олії

На Буковині нардеп допоміг мешканцю Мамалиги повернути лінію з виробництва олії

14.12.2017, 14:41

Після звернення народного депутата України Григорія Тіміша (фракція БПП-"Солідарність") до Генеральної прокуратури України мешканцю с. Мамалига (Новоселицький район) у супроводі поліції повернули його маслобойку.

В березні 2016 року мешканець с. Мамалига (Новоселицький район) звернувся  до народного депутата України Г.Тіміша з проханням допомогти йому повернути маслобойку, яку він придбав 2006 року у розформованого колгоспу. Новий власник приміщень колишнього колгоспу - місцевий бізнесмен, за словами заявника, перешкоджав забрати його обладнання. Законний власник маслобойки у жовтні 2015 року звернувся в поліцію із заявою про скоєння злочину. В листопаді 2015 року було відкрито кримінальне провадження №12015260120000599 за ознаками кримінального правопорушення ч. 1 ст. 191 КК України (за фактом незаконного заволодіння рухомим майном заявника). 

- На цьому робота доблесних правоохоронців, які довгих одинадцять років фактично сприяли крадію, і закінчилася, - каже народний депутат України Г.Тіміш. - Можливо, цей бізнесмен, а точніше місцевий «решала» планував чуже обладнання порізати на металобрухт чи продати. Це й спонукало заявника звернутися до мене по допомогу. З червня 2016 до листопада 2017 року мені довелося надіслати на адресу МВС, ГПУ три депутатських звернення та два депутатські запити з вимогою пришвидшити проведення слідчих дій в зазначеному вищі кримінальному провадженні.

- Чесно кажучи, я був скептично налаштований щодо перспектив позитивного вирішення цієї кримінальної справи на користь заявника, знаючи корумпованість та продажність окремих працівників поліції на місцях, - продовжує  народний депутат України Г.Тіміш. - Якщо чесно не вірю, що службове розслідування в структурі Пілігріма щось дасть, він покриває своїх всіма способами... Думаєте совість щось підкаже на фоні дванадцятирічної бездіяльності і правового нігілізму? Проте, після останнього мого депутатського запиту до Генпрокуратури, з неймовірною швидкістю, як для українських реалій, ця справа позитивно завершилася для заявника. В суботу ввечері, 25 листопада 2017 року, на подвір'я заявника у супроводі поліції була повернута його маслобойка. Дякую обласній прокуратурі за оперативність! Інколи буває так, що правоохоронні органи можуть працювати та виконувати свою роботу, навіть відстоювати права та інтереси простих громадян, а не тільки місцевих скоробагатьків та князьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Тіміш розповів новоселицьким медикам про реформу галузі і збереження мережі медичних закладів

Нардеп Тіміш обіцяє сприяти будівництву нового корпусу сучасної школи в Тисовцях (оновлено)

1