На Буковині московська церква провокує релігійний конфлікт

На Буковині московська церква провокує релігійний конфлікт

09.05.2021, 01:03

У селі Михальча Чернівецької області представники УПЦ МП зажадали, щоб ПЦУ прибрала палатку з території, яка офіційно належить ПЦУ. Але представники МП вважають цю територію своєю. Вони також хочуть, щоб громада ПЦУ не зазіхала на «їхню» капличку.

Вчора представники УПЦ МП села Михальча заявили, що «адепти ПЦУ вирішили, що капличка належить їм і більше нікому, за їх думкою, їм належить усе село і навіть далеко за його межами».

Вони також захотіли, щоб ПЦУ прибрала палатку з території храму: «Цим ви вчините благоустрій та прибирете церковну територію. Сьогодні Ви продемонстрували, що це можливий варіант, який є мирним вирішенням релігійного конфлікту, що триває у Михальчі третій рік».

Громада ПЦУ відповіла на цей випад і назвала брехнею. «Правда така. Не адепти, а віряни ПЦУ висловили прохання, і його задовільнили на сесії Михальчанської сільської ради. До речі “ЗА” голосували навіть прихильники УПЦ МП. Розуміємо, що у вас стрес викликає те, що капличка відкрита для всіх, і кожен може зайти помолитись і поставити свічку, а раніше лише відчинялася десь колись для провітрювання. Повірте, і церква буде відкритою для всіх, на все свій час».

Громада Православної церкви України також зауважила, що земля на якій розташована палатка, як і вся церковна територія, віддана в постійне землекористування громаді ПЦУ. І УПЦ МП це це відомо.

«Що будемо вважати за потрібне поставити для богослужінь — те і будемо ставити, порад від фанатів “русского міра” не потребуємо», — йдеться у дописі громади ПЦУ.

Віряни ПЦУ також запропонували УПЦ МП віддати ключі від церкви і назвали це простим шляхом до миру. «І вже цієї неділі, як і капличка, церква буде відкритою для всіх», — наголосили в ПЦУ.

Джерело: https://religionpravda.com.ua/?p=68181

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Михальчі влада готова виділити землю під храми обом ворогуючим громадам, але котра з них має будуватися вони мають вирішити між собою

1