На Буковині мешканець села Руська незаконно зрубав ялини на території ДП «Путильське лісове господарство»

На Буковині мешканець села Руська незаконно зрубав ялини на території ДП «Путильське лісове господарство»

02.06.2022, 14:35
У Вижницьому районі слідчі поліції завершили досудове розслідування щодо буковинця за вчинення злочину проти довкілля.
 
Правоохоронці довели причетність жителя села Руська, який на території ДП «Путильське лісове господарство» незаконно зрубав ялини. Своїми протиправними діями чоловік завдав шкоди державі на суму майже 40 тисяч гривень. Відповідно до санкції статті, за вказане порушення передбачена відповідальність до трьох років позбавлення волі.
 
У листопаді минулого року правоохоронці викрили 37-річного буковинця, який здійснив незаконну порубку хвойної породи дерев у смт Путила та завантажив на власний автомобіль. Документуючи протиправні дії чоловіка, слідчо-оперативна група Вижницького районного відділу поліції зробила заміри ялини для встановлення суми завданих збитків державі. Відповідно до висновку експерта, вартість зрубаних ялин – 38 тисяч гривень.
 
Наразі під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури слідчі поліції передали обвинувальний акт щодо буковинця для розгляду до суду.
 
Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. 
 
 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua 

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів. 

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб). 

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1