На Буковині люди піднялися проти 'священика - цілителя' УПЦ (МП) і великого прихильника російських царів

На Буковині люди піднялися проти "священика - цілителя" УПЦ (МП) і великого прихильника російських царів

29.10.2011, 18:02

На Буковині у селі Прилипче люди піднялися проти церковника, який утворив чи то монастир, чи то секту, - повідомляє ТСН. Вони звинувачують свого колишнього священика в тому, що він спонукає продавати людей майно в обмін на зцілення від хвороб і вигнання бісів.

Ікона, що мироточить, нев'януча лілія біля Образа Божої Матері. Подивитися на ці дива в Прилипчанський храм віряни їхали з усіх усюд.

Тут правив служби отець Олег, родом з Одещини. Він же згодом розпочав сеанси зцілення та вигнання бісів і закликав парафію поклонятися російським царям, як-то Іван Грозний.

Вище духівництво УПЦ (МП) відреагувало на скарги місцевого люду і позбавило священика сану. Однак опальний батюшка не змирився – залишив родину із трьома дітьми і перебрався в будинок на території церкви, де заснував чи то монастир, чи то релігійну організацію.

"Ми тепер істинно-православна церква під покровом святішого Рафаїла, маєм братію. Ми подали документи на реєстрацію общини, але державна адміністрація нам відмовила", - каже колишній священик, а нині керівник організації „Святая Русь" Олег Попов.

Одна з місцевих жительок запевняє, що через Попова два роки тому втратила доньку - сиротами залишилося троє дітей. Та травмувала руку. Лікарі наполягали на операції, а священик благословення не давав. Запевняв - сам зцілить. Ще кілька жінок просто пішли з дому – шукати спасіння у "духівника" Попова. Їх місяцями безуспішно шукають рідні.

Сам Попов каже, що не має до цього ніякого відношення.

"Вся ця хула, яка тут виливається на нас, не дає нам розкріпоститися, посилають на нас різні перевірки: міліцію,прокуратуру, СБУ. Сьогодні ми гонімі", – жаліється він.

У міліції кажуть, що майже неможливо довести, що люди відмовляються від майна і мирського життя недобровільно . Цікаво, що пан Попов нещодавно фігурував у російській пресі як засновник руху "Духовно-родовая держава Русь". У липні 2011 року Верховний суд РФ підтвердив рішення Московського обласного суду, що визнав цей рух екстремістським. Про це інформує "Релігія в Україні".