На Буковині 139 корупціонерів оштрафували на 150 тисяч гривень

На Буковині 139 корупціонерів оштрафували на 150 тисяч гривень

05.12.2017, 17:22

За 11 місяцівоперативниками УЗЕ складено 139 протоколів за порушення антикорупційного законодавства

Упродовж року працівники УЗЕ в Чернівецькій області виявили порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» та склали протоколи відносно осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Серед порушників закону були помічені: судді (3), податківці (7), прикордонники (3), військовослужбовці (3), посадові особи органів державної влади та органів місцевого самоврядування (13), сільські голови, секретарі та землевпорядники (11).

В категорії порушників були також: спеціаліст міграційної служби (1), заступник керівника місцевої прокуратури (1), депутати районних та міських рад (8), працівники лісового господарства (13), начальник відділу проектного інституту землеустрою (1), начальник відділу Управління Держпраці у Чернівецькій області (2).

Найбільшу кількість протоколів (75)складено відносно депутатів сільських, селищних рад.

В більшості випадків посадовці «забували» повідомляти про суттєві зміни у майновому стані, у деяких з них переважав конфлікт інтересів, а решта порушили обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

На даний час в судах розглянуто –125 протоколів .

Сума накладених штрафів складає близько 150 тисяч гривень.

Крім того, поліцейські та працівники прокуратури Чернівецької області протягом звітногоперіодувиявили 18кримінальних правопорушень за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України (Декларування недостовірної інформації). Оголошено про підозру 7 «корупціонерам», відносно них кримінальні провадження скеровано до суду.

Якщо громадяни володіють інформацією про вчинення посадовими особами корупційних дій, вони можуть звертатися до Управління захисту економіки за адресою:

м. Чернівці, вул. Небесної Сотні 2-Г, за телефоном: 0980022188, або електронною поштою: cv(СОБАКА)ekon.np.gov.ua

1