На Буковині кількість закладів охорони здоров’я за три роки не змінилася, а медпрацівників поменшало майже на півтори тисячі

На Буковині кількість закладів охорони здоров’я за три роки не змінилася, а медпрацівників поменшало майже на півтори тисячі

21.06.2022, 22:47
Як інформує генеральний директор КНП «Інформаційно-аналітичний центр медичної статистики Чернівецької обласної ради» Світлана Леонець, станом на 01.01.2022 р. у комунальних закладах охорони здоров’я Чернівецької області налічувалося 14970 медичних працівників.
 
З них лікарів – 3479, середнього медичного персоналу 5897 осіб, молодшого персоналу – 2628. (В сумі це менше майже 15 тисяч, вказаних вище). 
 
Порівняно з 2019 р., кількість медичних працівників в області зменшилась на 1359 осіб.
 
Станом на 01.01.2022 р. в області налічувалося 83 комунальних заклади охорони здоров’я. Серед них закладів первинного рівня 39, вторинного – 32 (у тому числі один заклад, що надає вторинну і третинну меддопомогу, та 6 закладів, які надають первинну і вторинну медичну допомогу), а також 13 закладів третинного рівня.
 
Порівняно з 2019 р., кількість закладів в області наразі залишилася сталою: їх не поменшало і не стало більше.
 
Штатна укомплектованість комунальних закладів охорони здоров’я в області складає 91,5%.
 
Найнижчий показник укомплектованості лікарями у м. Новодністровськ та у колишніх Герцаївському й Вижницькому районах, а середнього медперсоналу – також у Новодністровську, колишньому Кельменецькому, Герцаївському та Заставнівському районах.
 
 
 
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua    
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

1