На Буковині хабарник тікав від міліції, викинувши дорогою целофановий мішок з доларами

На Буковині хабарник тікав від міліції, викинувши дорогою целофановий мішок з доларами

09.04.2014, 15:48

Співробітники УВС області в одному з районів краю викрили групу хабарників в складі двох сільських голів та заступника голови РДА, яких підозрюють в тому, що вони вимагали й отримали 114 тисяч доларів США за сприяння в отриманні в оренду 130 гектарів землі та двох ставків. 

Як повідомив сьогодні начальник УВС України в Чернівецькій області Валерій Зінченко, один з підозрюваних намагався втекти, викидаючи дорогою валюту. Одна з місцевих жительок знайшла целофановий мішечок з доларами і намагалася його привласнити.

Одного з сільських голів затримали, нині він перебуває у Чернівецькому слідчому ізоляторі. Двоє інших підозрюваних – на лікарняному.

Прокуратурою області відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.368 КК України – неправомірна вигода в особливо великому розмірі. Якщо вина цих осіб буде доведена в суді, то їм загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Сума хабара в 114 тисяч доларів, який вимагав голова однієї з сільрад Хотинського району, від початку року є рекордною не лише для області, але й для України. На цьому сьогодні під час брифінгу наголосив начальник УМВС України в Чернівецькій області Валерій Зінченко. 

molbuk.ua та  БукІнфо

1


КОМЕНТАРІ (2)

Дорожники  области, в лице  своих  руководителей,  предлагают  свои  услуги  работникам УВД области  в  плане  сбора  "выброшенной", "утерянной",...валюты и  гривен  для  должного содержания  дорог, получения  з/плати и т.п.  Брошенные областью, Укравтодором   люди  переходят  на  подножный  корм  уже  три месяца  не  имея   финансирования.  

avatar

Дорожник

09 квітня 2014 13:26

avatar

Natalya Simonova

11 квітня 2014 01:02