На Буковині керівника ОСББ спіймали на хабарі

На Буковині керівника ОСББ спіймали на хабарі

23.10.2015, 17:57

На Буковині керівник об’єднання співвласників багатоквартирних будинків вимагав хабаря за надання документів. Протиправну діяльність 55-річного директора спільного підприємства із змішаною формою власності в місті Кіцмань викрили співробітники управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Чернівецькій області та прокуратури області.

Про це повідомляє прес-служба УМВС в області.

Задокументували правоохоронці незаконну діяльність керівника ОСББ у ході перевірки інформації про те, що він за гроші видає документи для реєстрації права власності на нерухоме майно, довідки про склад сім’ї, характеристики на особу та інші документи для подачі в державні органи.

Міліціонери спіймали директора підприємства на "гарячому", саме під час отримання частини домовленої суми – 1600 гривень. Чоловік, за 2 тисячі гривень, пообіцяв буковинці підписати та видати офіційну довідку про склад сім’ї, яку жінка повинна була надати до районної клінічної лікарні та Управління праці та соціального захисту населення з метою отримання державної соціальної допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами.
На Буковині керівника ОСББ спіймали на хабарі

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України. За такі дії загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

У ході документування злочинної діяльності керівника об’єднання співвласників багатоквартирних будинків до правоохоронців звернулися ще декілька мешканців райцентру із повідомленнями про вимагання грошей за видачу офіційних документів. Дані повідомлення зареєстровані у відповідному порядку та щодо них здійснюється перевірка.

Крім цього, встановлено, що буковинець був зареєстрований кандидатом в депутати районних рад від двох політичних партій в Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Дане порушення виборчого законодавства було вчасно виявлено та виборчі комісії скасували реєстрацію кандидата.

1