На Буковині керівник комунального підприємства 'відремонтував' вулицю на папері, а 300 тисяч поклав до кишені

На Буковині керівник комунального підприємства "відремонтував" вулицю на папері, а 300 тисяч поклав до кишені

03.07.2020, 14:48

На Буковині судитимуть чоловіка, який привласнив кошти бюджету у сумі 300 тис грн, виділені на ремонт вулиці

Сторожинецька місцева прокуратура затвердила та передала до суду обвинувальний акт відносно керівника комунального підприємства Новоселицького району за фактом вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 366 (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 4 ст.191 КК України (привласнення та розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. вчинене у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб).

Так, 48-річний чоловік, виконуючи обов’язки директора комунального підприємства у Новоселицькому районі, у жовтні 2019 року з сільською радою уклав договір підряду на проведення капітального ремонту вулиці. У подальшому, не здійснюючи жодних робіт та не маючи наміру проводити ремонт вулиці, вніс до офіційних документів неправдиві відомості про виконану роботу. У листопаді 2019 року правопорушник привласнив та розтратив кошти Державного бюджету у сумі 300 тис грн.

За вчинення кримінальних правопорушень особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

1