На Буковині голови сільських рад і депутати усіх районів грали у волейбол, футбол, настільний теніс, шахи і більярд

На Буковині голови сільських рад і депутати усіх районів грали у волейбол, футбол, настільний теніс, шахи і більярд

14.06.2013, 17:23

Минулої неділі, 9 червня, відбулася перша обласна спартакіада серед сільських, селищних голів та депутатів сільських, селищних, районних та обласних рад.
Змагатися у різних видах спорту (волейболі, футболі, настільному тенісі, шахах, більярді) приїхали до Кіцманя народні обранці з одинадцяти районів області. Серед учасників змагань, які святковою ходою зайшли на стадіон, були і відомі спортсмени: Дмитро Стрижиборода — депутат Тисівської сільської ради, неодноразовий переможець всеукраїнських та обласних змагань, майстер спорту з шашок зі Сторожинеччини, Василь Лисий — депутат Заставнівської районної ради, чемпіон світу з шашок по переписці, Степан Гакман — депутат Мілієвської сільської ради Вижницького району, чемпіон України з більярду та чимало інших.

Право запалити вогонь обласних змагань надали Олексію Добровольському — іванківському сільському голові, члену Центральної ради всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос», а підняти Державний прапор України — депутату Вижницької районної ради Василю Соломкові.

Голова оргкомітету, голова Кіцманської районної ради Василь Ящук, відкриваючи спартакіаду, сердечно привітав усіх учасників змагань і побажав перемоги найсильнішим.

— Метою проведення таких змагань є популяризація здорового способу життя, залучення до фізкультури якомога більше наших краян, — сказав голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайнічеру. — Адже якщо сільський голова розпочинає день ранковою пробіжкою на стадіоні — це хороший приклад для громади.



Завітав на свято спорту і депутат Верховної Ради України Іван Попеску.

— В Європі давно вже практикують проведення подібних змагань, — розповів парламентарій. — І приємно, що Кіцманщина, яка має славні спортивні традиції і досягнення, демонструє справді європейські підходи пропаганди здорового способу життя і профілактики захворювань. Переконаний, що при прийнятті бюджету на наступний рік необхідно ставити питання про підтримку розвитку спорту на селі. Власне, Європу треба будувати в Україні, будувати для наших громадян.

Протягом дня тривали азартні спортивні баталії, тож при підрахунку балів емоції та хвилювання переповнювали і учасників, і суддів. Приємно, що за підсумками змагань чемпіонами обласної спартакіади серед сільських, селищних голів та депутатів сільських, селищних, районних та обласних рад стали кіцманчани. На другому місці — команда Сторожинецького, на третьому — Вижницького району.

Переможцями та призерами у різних видах спорту стали депутат Білянської сільської ради Олег Зендик, який зайняв перше місце в змаганнях з настільного тенісу, южинецький сільський голова Ярослав Федорів був кращим у шахах, другим з більярду став депутат Валявської сільської ради Андрій Гуменюк. Гарні результати в поєдинках з волейболу, футболу, шашок забезпечили нашим землякам перше місце на спартакіаді. Переможці отримали грамоти і спортивні кубки.

Галина СКУЛЕБА

Джерело: freelife.cv.ua

1