На Буковині фальсифікацій очікують при підрахунку голосів. У Чернівцях до ОВК ще не доставлено жодного протоколу

На Буковині фальсифікацій очікують при підрахунку голосів. У Чернівцях до ОВК ще не доставлено жодного протоколу

29.10.2012, 03:18

Пік фальсифікації може відбутися під час підрахунку голосів, вважають в Чернівецькому регіональному штабі Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» .

Процедура підрахунку голосів дуже громіздка. До безпосереднього підрахунку голосів комісія доходить через кілька години після закінчення роботи дільничної комісії. Протокол оформляється приблизно о другій-третій ночі, коли люди вже втомленні.

За словами опозиціонерів, є неофіційна інформація з багатьох джерел, що керівникам деяких дільничних комісій порадили взяти по два чистих протоколи, підписані всіма членами комісії із печатками.

Це роблять, щоби при можливих помилках не було потреби повертатися на дільниці. Багато хто на дільницях це сприйняв, як вказівку для маніпуляцій.

У Чернівцях, до окружної виборчої комісії №201 станом на 22.45 ще не доставлено жодного протоколу з результатами голосування на виборчих дільницях.

Про це повідомляє власкор molbuk.ua, який перебуває в ОВК №201.

Члени комісії починають хвилюватися, чи не відбуваються на дільницях якійсь незрозумілі речі, можливо й маніпуляції.

Зокрема, в округу №201 є виборчі дільниці, де нараховується 4, 9, 11, 26, 40 виборців, але протоколів з результатами голосування звідти досі немає.

Від завершення голосування та закриття виборчих дільниць уже минуло майже 3 години.

Водночас керівник Буковинського центру виборчих технологій Ігор Баб'юк переконаний, що бюлетені підрахувати і визначити результати можна до 12:00. Протоколи можуть бути готові і доставлені до окружних виборчих комісій. Однак є підстави вважати, що на деяких дільницях буде затягування підрахунку голосів до 5 ранку. Також будуть задіювати технологію уточнення протоколів, що робитимуть прямо в ОВК.

Джерело: molbuk.ua та chas.cv.ua

1