На Буковині епідпоріг перевищено на 10 відсотків: школи Кіцманського та Заставнівського районів закрили на карантин, поліклініки переводять на семиденний робочий тиждень

На Буковині епідпоріг перевищено на 10 відсотків: школи Кіцманського та Заставнівського районів закрили на карантин, поліклініки переводять на семиденний робочий тиждень

02.03.2015, 16:35

Захворюваність з гострих респіраторних вірусних інфекцій в Чернівецькій області перевищує епідемічний поріг на понад десять відсотків.

Про це на прес-конференції розповіла директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксана Андрієць.

Захворюваність з ГРВІ в Чернівецькій області перевищує епідемічний поріг на 11,6 відсотків, - зауважила Оксана Андрієць. - В порівнянні з попереднім тижнем в цілому по області захворюваність зросла на 54, 9 відсотків. Найбільше хворіють діти.

Найгіршу ситуацію з захворюваності на ГРВІ зареєстрували в Заставнівському районі. Тут епідпоріг перевищений в два з половиною рази.

- Перевищення епідемічного порогу зареєстровано в чотирьох районах та Чернівцях, - зазначила О. Андрієць. - Так, в Заставнівському районі - в два з половиною рази, Кіцманському районі - на 78,1 відсотків, Хотинському - на 49, 5 відсотків, Новоселицьокму - на 3,2 відсотки, а в Чернівцях - на 19,9 відсотків.

З другого березня на карантин через високу захворюваність на ГРВІ зачинили школи в Кіцманському та Заставнівському районах. 

Про це на прес-конференції повідомила головний санітарний лікар області Наталія Гопко.

- Через велику кількість дітей, що хворіють на ГРВІ в цих районах, на карантин зачинили школи, - зауважила Наталія Гопко. - Зокрема, в Заставнівському районі навчання призупинили до 10 березня, а в Кіцманському - на найближчі три дні. Надалі ситуацію будуть відстежувати і при потребі карантин продовжать. 

Окрім того, Н. Гопко зазначила, що необхідності зачиняти на карантин дитсадки та виші поки немає.

Разом з тим лабораторно грип на території області цього року ще не підтверджували.

Двоє вагітних буковинок через ускладнення після ГРВІ перебувають в реанімаційному відділенні обласної клінічної лікарні. Всього за останній тиждень з ГРВІ до лікарень звернулося 12 вагітних жінок.

- За останній тиждень в області амбулаторно проліковано 12 вагітних жінок, - розповіла директор департаменту охорони здоров’я Оксана Андрієць. - П’ять із них уже виписані додому, інші - ще на стаціонарному лікуванні. Проте дві вагітні жінки знаходяться в реанімаційному відділенні обласної клінічної лікарні з ускладненнями внаслідок ГРВІ. У них пневмонія.

Семиденний робочий тиждень планують запровадити у поліклініках. У вихідні в цих лікувальних закладах працюватимуть чергові лікарі.

- Ми наразі розглядаємо можливість запровадження семиденного робочого тижня в поліклініках, - розповіла директор департаменту охорони здоров’я Оксана Андрієць. - У вихідні в цих лікувальних закладах відбуватиметься чергування лікарів.

Як повідомила О. Андрієць, через високу захворюваність на ГРВІ лікарі працюють у посиленому режимі.

За матеріалами molbuk.ua

1