На Буковині двох інспекторів прикордонної служби відсторонили від роботи за сприяння контрабанді

На Буковині двох інспекторів прикордонної служби відсторонили від роботи за сприяння контрабанді

27.03.2021, 17:58

Хмельницький міськрайонний суд обрав запобіжний захід двом інспекторам прикордонної служби на Буковині у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонив їх від займаних посад, передає Depo.Хмельницький з посиланням на пресслужбу ДБР.

Слідством встановлено, що військовослужбовці Чернівецького прикордонного загону систематично вимагали у зацікавлених осіб неправомірну вигоду за надання відомостей щодо маршрутів та часу пересування прикордонних нарядів. Використовуючи отриману інформацію, контрабандисти могли вільно переміщувати підакцизні товари, зокрема, тютюнові вироби, через українсько-румунський кордон.

16 березня 2021 року було задокументовано факт надання неправомірної вигоди цивільною особою двом військовослужбовцям (ч. 3 ст. 369 КК України). 18 березня 2021 року одного із інспекторів затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання неправомірної вигоди у розмірі 650 євро. Загалом, прикордонники отримали 1300 євро на двох. Того ж дня їм було повідомлено про підозру.

Попередня кваліфікація правопорушення: одержання неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Чернівецька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону. Оперативний супровід – ВВБ Чернівецького прикордонного загону та ДВКР СБ України.

1