На Буковині два підприємства накрали гравію на 20 мільйонів гривень  із закритого державного кар’єра

На Буковині два підприємства накрали гравію на 20 мільйонів гривень із закритого державного кар’єра

13.11.2019, 17:08

Нелегальний видобуток корисних копалин на Буковині завдав збитків державі на майже 20 мільйонів гривень

Служба безпеки України на Буковині блокувала нелегальний видобуток корисних копалин, який завдав державі збитків на десятки мільйонів гривень.

У Чернівецькій області два підприємства здійснювали вибірку гравію з державного кар’єра, розробка якого офіційно призупинена п’ять років тому. Ділки використовували незаконно видобуту сировину при наданні послуг з будівництва та ремонту.

За висновками експертів попередня сума завданих державі збитків із початку 2019 року становить майже 20 мільйонів гривень.

Правоохоронці вилучили у зловмисників вантажівку та екскаватор, які використовували у незаконному видобутку. Вирішується питання щодо накладення на спецтехніку арешту.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони надр) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Викриття незаконних дій здійснювалось спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури із залученням працівників екологічної інспекції. 

 

                                                        Пресслужба УСБУ в Чернівецькій області

 

1