На Буковині до складу чотирьох ОВК ввійшло 148 представників 36 кандидатів у Президенти України (+голови, заступники і секретарі ОВК)

На Буковині до складу чотирьох ОВК ввійшло 148 представників 36 кандидатів у Президенти України (+голови, заступники і секретарі ОВК)

19.02.2019, 17:55

18 лютого Центральна виборча комісія утворила чотири окружні виборчі комісії у Чернівецькій області. До складу ОВК у виборчому окрузі №201 увійшло 38 членів. До складу ОВК у територіальних округах №202 та 204 увійшло по 37 представників, у окрузі №203 ­– 36 представників відповідно.

 Взагальному,  до  складу окружних виборчих комісій на території України увійшли 7355 осіб. 43 кандидати на пост Президента України з 44-х зареєстрованих скористались своїм правом подати кандидатури до складу окружних виборчих комісій. Жодної кандидатури не подав кандидат-самовисуванець Аркадій Корнацький.

До складу кожної з чотирьох ОВК увійшли представники 36 кандидатів у Президенти України, зокрема: Романа Безсмертного, Ольги Богомолець, Юрія Бойка, Віктора Бондара, Олександра Вілкула, Микола Габера, Анатолія Гриценка, Олександра Данилюка, Юрія Дерев’янка, Василя Журавльова, Володимира Зеленського, Сергія Капліна, Іллі Киви, Віктора Кривенка, Руслана Кошулинського, Віталія Купрія, Юлії Литвиненко, Олега Ляшка, Олександра Мороза, Євгенія Мураєва, Валентина Наливайченка, Романа Насірова, Андрія Новака, Сергія Носенка, Володимира Петрова, Петра Порошенка, Руслана Ригованова, Андрія Садового, Віталія Скоцика, Ігоря Смешка, Олександра Соловйова, Сергія Тарути, Юлії Тимошенко, Юрія Тимошенка, Ігоря Шевченка і Олександра Шевченка. Два представники має Юрій Кармазін. По одному – Інна Богословська та Дмитро Гнап.

Натомість, одразу п’ять  кандидатів не мають жодного представника у окружних виборчих комісіях на Буковині. Йдеться про кандидатів у Президенти: Геннадія Балашова Олександра Ващенка, Дмитра Добродомова, Аркадія Корнацького та Сергія Кривоноса.

 Разом з тим, ОПОРА проаналізувала і керівні склади окружних виборчих комісій в Чернівецькій області.

Окружна виборча комісія з виборів Президента України територіального виборчого округу № 201

         Голова комісії – Худик Андрій Мирославович, 1985 року народження – від кандидата на пост Президента України Ляшка О.В.

         Заступник голови комісії – Осинчук Микола Миколайович, 1962 року народження – від кандидата на пост Президента України Богословської  І.Г.

         Секретар комісії – Палагнюк Тарас Васильович, 1968 року народження – від кандидата на пост Президента України Журавльова В.М.

 

Окружна виборча комісія з виборів Президента України територіального виборчого округу № 202

         Голова комісії – Гуменюк Антоніна Іванівна, 1989 року народження – від кандидата на пост Президента України Ригованова Р.О.

         Заступник голови комісії – Задорожний Сергій Дмитрович, 1989 року народження – від кандидата на пост Президента України Мураєва Є.В.

         Секретар комісії – Мирутенко Леся Георгіївна, 1975 року народження – від кандидата на пост Президента України Кошулинського Р.В.

 

Окружна виборча комісія з виборів Президента України територіального виборчого округу № 203

         Голова комісії – Хлєвной Денис Євгенович, 1992 року народження – від кандидата на пост Президента України Тимошенка Ю.В.

         Заступник голови комісії – Гуменюк Олег Мирославович, 1987 року народження – від кандидата на пост Президента України Безсмертного Р.П.

         Секретар комісії – Гетманцев Олександр Валентинович, 1965 року народження – від кандидата на пост Президента України Тарути С.О.

 

Окружна виборча комісія з виборів Президента України територіального виборчого округу № 204

         Голова комісії – Дудчак Михайло Миколайович, 1956 року народження – від кандидата на пост Президента України Кармазіна Ю.А.

         Заступник голови комісії – Данилюк Андрій Сергійович, 1985 року народження – від кандидата на пост Президента України Киви І.В.

         Секретар комісії – Терещенко Тетяна Євгенівна, 1957 року народження – від кандидата на пост Президента України Шевченка О.Л.

 Відповідно до частини 2 статті 23 Закону України «Про вибори Президента України» окружна виборча комісія утворюється Центральною виборчою комісією не пізніш як за сорок днів до дня виборів у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії у кількості не менше дванадцяти осіб.

 Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 За коментарями звертайтеся:

Тарас Прокоп, координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Чернівецькій області

Марія Пащак,

комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Чернівецькій області 

1