На Буковині депутати збільшили медичну субвенцію і додатково профінансували швидку медичну допомогу

На Буковині депутати збільшили медичну субвенцію і додатково профінансували швидку медичну допомогу

25.09.2019, 23:19

Сьогодні відбулося друге пленарне засідання 33-ї сесії Чернівецької обласної ради. Депутати продемонстрували вміння працювати ефективно, плідно та з оптимальним використанням часу. На початку засідання перед депутатами взяли слово новообрані народні депутати України від Чернівецької області Георгій Мазурашу, Максим Заремський та Максим Павлюк.

Про це на своїй сторінці у ФБ написав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. 

Важливим було рішення щодо збільшення медичної субвенції і додаткового фінансування швидкої медичної допомоги. На сесії виступив голова первинної профспілкової організації Чернівецького центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Дмитро Сидоряк, який звернувся до депутатів від імені всього колективу з проханням виділити з обласного бюджету 10 млн. грн на доплати до зарплат. Насправді, ситуація, яка склалася із фінансуванням медичної галузі в цілому, кричуща. Спостерігається відтік висококваліфікованих кадрів. Прикро, що молоді, енергійні, перспективні спеціалісти через брак фінансування вимушені змінювати професію та шукати кращих умов реалізації за кордоном. У лікаря без категорії зарплата - 3496 грн, з вищою категорією – 4361 грн, у фельдшера – від 2958 до 3496 грн, у водія – 2440 грн. Очевидно, що такі суми є причиною масових звільнень фахівців. Прикметно, що навіть не зважаючи на таку складну ситуацію, багато фахівців все ж залишаються на своїх робочих місцях з надією на кращі зміни. Відтак, депутати прийняли рішення доручити профільній комісії Чернівецької обласної ради скласти звернення та направити його до Міністерства охорони здоров`я, а профільному департаменту ОДА – внести пропозиції щодо вирішення цього питання.

Також, користуючись присутністю ЗМІ, Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян ще раз закликав депутатів та громадськість підтримати нашу землячку Марину Гуцуляк та переказати кошти на дороговартісне лікування журналістки.

1