На Буковині бюджетникам наполегливо 'рекомендують' переходити з банка Коломойського у банк Фірташа?

На Буковині бюджетникам наполегливо "рекомендують" переходити з банка Коломойського у банк Фірташа?

23.01.2013, 17:18

Йдеться про поки що добровільне переведення зарплатних карток з Приватбанку для обслуговування у банк "Надра". Перший банк ЗМІ пов'язують з іменем Коломойського, а другий - з іменем Фірташа.

Як повідомило BukNews джерело, що побажало залишитися неназваним,  розмови про перехід на обслуговування до іншого банку з працівниками однієї з бюджетних установ Буковини почали вести ще наприкінці минулого року. Люди, звісно, опираються, вважаючи, що велика кількість банкоматів Приватбанку зручніша, ніж незначна у банку "Надра". Зараз тиск на працівників керівництво трохи послабило. Проте чи надовго? Невідомо!

Так само невідомо чия це ініціатива - конкретного керівника, керівництва області чи це цілеспрямована державна політика? Всі три версії мають право на існування. Фірташ недвозначно дав зрозуміти, що взяв Буковину під свій патронат. Можливо, таким диким чином місцеві керівники прагнуть віддячити патрону? Хоча правдою також може виявитися те, що ігри навколо Коломойського і його банку ініційовані Києвом. З цією метою у соцмережах вже навіть встигли запустити "качку" про те, що юридичні особи закривають свої рахунки у Приватбанку.   Юридичні особи - читай ті самі бюджетні установи. Тож звідки дме вітер?

BukNEWS згодом розкаже:)

Наразі залишається лише констатувати, що ігри з національною грошовою одиницею дорого можуть коштувати чинній владі. Наругу над книгарнями люди, звісно, ще стерплять, але якщо їм залізуть у гаманець, вибух народного гніву може виятися некерованим.

1