На Буковині безоплатна правова допомога доступна румунською мовою

На Буковині безоплатна правова допомога доступна румунською мовою

11.11.2019, 10:56

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області отримав буклети «Безоплатна правова допомога: правова допомога, що гарантується державою» румунською мовою !

Загалом такі буклети перекладено мовами 15 національних груп, представники яких найчастіше звертаються до системи надання БПД. Переклад здійснено за підтримки україно-канадського проєкту «Доступна та якісна правова допомога в Україні». «Представники національних меншин вивчають державну мову, але володіють нею добре далеко не всі, тому ми маємо змогу донести до них інформацію про можливість отримати безоплатну правову допомогу їх рідною мовою, зокрема, румунською. Тож уже найближчим часом мешканці Герцаївського, Глибоцького, Сторожинецького районів, і не лише, зможуть отримати буклети про безоплатну правову допомогу румунською мовою», - зазначив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну.

407-2

Буклети, перекладені мовами нацменшин, допоможуть людям дізнатися, що таке первинна та вторинна правова допомога, хто має право на неї, де можна отримати правові консультації. Детально розписано, як призначається адвокат або працівник центру з надання БВПД для здійснення представництва в судах з цивільних та адміністративних справ; хто і як може отримати захисника у кримінальному провадженні. Вже найближчим часом буклети, перекладені мовами нацменшин, отримають всі центри з надання БВПД та бюро правової допомоги в Україні.

407-3

Довідково. Україно-канадський проєкт «Доступна та якісна правова допомога в Україні» фінансується Міністерством міжнародних справ Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).

1