На Буковині «батьківщинівці» ініціювали нагородження бійця-добровольця найвищою громадською нагородою України

На Буковині «батьківщинівці» ініціювали нагородження бійця-добровольця найвищою громадською нагородою України

16.10.2018, 21:12

У свято Пресвятої Богородиці та в День захисника України командир добровольчого батальйону ОУН з позивним «Іван Петрович» отримав «Зірку слави та заслуги» на урочистостях у Кіцманському районному будинку народної творчості та дозвілля. Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина», нагороду вручив голова Кіцманської райради, «батьківщинівець» Петро Лумей.

«Іван Петрович» - переселенець з Донеччини, його родина зараз мешкає в Чернівцях, а він обороняє східні рубежі країни від самого початку російської агресії. Добровольчим батальйоном під його керівництвом від 2014-го року опікуються буковинські волонтери: чернівецька організація «Волонтери за Батьківщину», підприємці, педагоги загальноосвітньої школи та вся громада с. Верхні Станівці на Кіцманщині. Ініціатива нагородити командира-добровольця належить депутатові фракції «Батьківщина» Кіцманської райради Вікторові Базні та голові райради. Петро Лумей як посадовець підготував і надіслав на адресу ВГО «Країна», яка запровадила цю відзнаку, нагородний лист, а також запросив героя на вручення.

«Ми на постійному зв’язку з цим батальйоном уже чотири роки, – каже Віктор Базна. – І окрім матеріальної підтримки – харчів, запчастин, одягу – дуже хотіли відзначити, нагородити наших героїв. Неймовірно раді, що наш комбат мав можливість бути в цей день з нами і прийняти нашу нагороду».

Довідково. Знак народної пошани – найвища нагорода ВО «КРАЇНА» орден  «Зірка слави та заслуг» – це недержавна загальноукраїнська відзнака з особливим статусом, започаткована для нагородження гідних громадян України та всього світу за героїчні вчинки та видатні досягнення у різних сферах життя.

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Yurii Chornei.

1