На Буковині «батьківщинівець» допоміг пацієнтам лікарні Червоного хреста

На Буковині «батьківщинівець» допоміг пацієнтам лікарні Червоного хреста

08.10.2018, 12:34

Депутат Чернівецької облради від фракції «Батьківщина» Микола Стринада надав благодійну допомогу пацієнтам Берегометської лікарні Червоного Хреста. Як повідомляє прес-служба обласної організації ВО «Батьківщина», доброчинець приурочив свій подарунок до Дня селища.

У лікарні на 7 палат, де розташовані 40 ліжок, перебувають переважно пацієнти старшого віку, самотні або дуже незаможні, немічні, часто – з інвалідністю, частина з них мешкає там постійно. До настання холодів лікарня заповнена наполовину, та вже згодом потреба у стаціонарній медичній допомозі зросте. Тож підгузники для дорослих та пелюшки, які закупив для потребуючих саме цього депутат, дуже доречні. Засоби гігієни Микола Стринада привіз разом з колегами, депутатами Берегометської селищної ради Дмитра Паламарюка і Дмитра Клима, а передав головному лікарю Дмитрові Боднарюку. Потребуючим цього вистачить на кілька місяців.

Прикметно, що ще влітку селище мало не втратило лікарню: через брак коштів у Товариства Червоного хреста України медзаклад, який йому належить, мали ліквідувати.  Раніше його фінансували доброчинці та з бюджету селищної ради Берегомета. Після оголошення інформації про закриття, до справи долучилися і мешканці, і депутати усіх рівнів, у тому числі й Микола Стринада – і відстояли лікарню, знайшли можливості фінансування. А також не забувають про благодійність.

Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.

1