На Буковині 20 тисяч паломників пройшли хресним ходом  45 кілометрів, під спекотним сонцем і проливним дощем

На Буковині 20 тисяч паломників пройшли хресним ходом 45 кілометрів, під спекотним сонцем і проливним дощем

15.07.2013, 16:48

Майже 20 тисяч паломників пройшли хресним ходом до монастиря Івана Богослова, що у с. Хрещатик Заставнівського району. Паломники пройшли 45 кілометрів, під спекотним сонцем і проливним дощем. 

Хресний хід розпочався у Чернівцях вдосвіта від Свято-Покровської Церкви, що у мікрорайоні Рогізна. У дійстві взяли участь майже 20 тисяч паломників з різних регіонів Українита з-за кордону країни. Серед паломників – люди різного віку: багато дітей і особливо багато юних дівчат та хлопців.

З Чернівців паломники рушили до Заставни, де їх зустрічали з хлібом на українських рушниках:голова районної ради М.Леваніна, голова районної державної адміністрації В.Копчук та міський голова Я.Цуркан, а ще тисячі заставнівчан, які традиційно чекають на паломників і просять благословення у священників та проходять під образами, просячи допомоги, підтримки і прощення у Всевишнього. Паломники зупинилися на обід біля Церкви Різдва Пресвятої Богородиці, який їм приготувала місцева церковна громада. Пригощали паломників не тільки у Заставні, а повсякчас впродовж ходи.

Очолював хресну ходу митрополит Буковинський і Чернівецький УПЦ Онуфрій. Разом з ним від початку до монастиря йшли голова райдержадміністрації В.Копчук та голова районної ради М.Леваніна.

Хресний хід до монастиря у Хрещатику з нагоди Різдва Іоанна Предтечі започатковано у 30-х роках минулого століття після відродження монастиря. За незалежної України це дійство відбувається вже 21-й рік поспіль. З кожним роком кількість паломників – учасників молитовної ходи збільшується.

Джерело: Інформаційно-аналітичний відділ районної ради

1