На Буковині 100 відсотків прокурорів погодилися пройти переатестацію

На Буковині 100 відсотків прокурорів погодилися пройти переатестацію

17.10.2019, 09:02

Прийом заяв про намір пройти атестацію і працювати в оновлених органах прокуратури завершено.

Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

Там уточнюють, що поштою ще можуть надходити документи, відправлені до терміну завершення. Загалом станом на сьогодні  до кадрових служб органів прокуратури надійшли документи від 96% чинних прокурорів.  

Лідерами в регіонах є Вінницька, Запорізька та Чернівецька області – там показник склав 100%. На один відсоток менше виявилося охочих у Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській і Черкаській областях.

А от у самій Генеральній прокуратурі після оновлення схотіли працювали лише 80% теперішнього складу цього органу. Саме з ГПУ розпочнеться процес атестації – тестування знань і вмінь застосувати закон. "Нагадуємо, атестація прокурорів полягає в перевірці професійних компетенцій, загальних здібностей, а також відповідності вимогам професійної етики та доброчесності. Кінцева мета реформи – створення ефективної незалежної прокуратури, якій довіряє суспільство", - наголосили у Генпрокуратурі.

Як повідомлялося, у вересні Верховна Рада підтримала проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури".

За це проголосували 287 народних обранців, - нагадкє https://tsn.ua/ 

1