На будівництво пунктів пропуску ЄС надав майже 4 мільйони євро, а отримав звіт лише про використання 230 тисяч євро, - Іван Мунтян

На будівництво пунктів пропуску ЄС надав майже 4 мільйони євро, а отримав звіт лише про використання 230 тисяч євро, - Іван Мунтян

30.03.2018, 18:11

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян прибув до Івано-Франківська на спільне виїзне засідання чотирьох комітетів Верховної Ради України – з питань транспорту, бюджету, економіки, фінансової політики та банківської діяльності, присвячене питанню розвитку транспортної інфраструктури Карпатського регіону.

- Сподіваюся, нарешті посадовці найвищого рівня усвідомили, що без якісних автошляхів та сучасної дорожньої інфраструктури забезпечити соціально-економічний розвиток Карпат практично нереально, - прокоментував свою участь у роботі формуму Іван Мунтян. -  Участь у засіданні бере Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, мої колеги – голови обласних рад Івано-Франківщини, Львівщини і Закарпаття, а також голови ОДА наших чотирьох регіонів.

- Йдеться, зокрема, про ремонт та утримання нашої дороги Н-10 «Чернівці-Стрий-Мамалига». Для цього окрім асигнувань за рахунок коштів Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки у розмірі 1,2 мільярда гривень навіть пропонується розробити окрему бюджетну програму «Покращення стану автомобільної дороги Н-10 Чернівці-Стрий-Мамалига».

- Ще одне важливе питання – передача регіонам функцій замовника робіт з будівництва пунктів пропуску на ділянках державного кордону з Польщею, Угорщиною та Румунією. Тепер маємо оперативно здійснити перерахунок проектно-кошторисної документації на реконструкцію і технічне переоснащення пунктів перетину кордону «Дяківці» та «Красноїльськ» та поінформувати Мінфін про потребу в коштах. Враховуючи позицію наших європейських партнерів, часу у нас не так вже й багато.

- Хотілося б, щоб за результатами сьогоднішнього засідання Уряд вирішив усі спірні питання з нашими європейськими партнерами, які надали майже 4 мільйони євро грантових коштів на будівництво пунктів пропуску, а отримали звіт лише про використання 230 тисяч євро, і реконструкцію усіх цих пунктів було нарешті завершено.

- Також сподіваюся, що питання будівництва карпатських доріг та мостів нарешті зрушиться з мертвої точки. Адже роками у цій сфері майже нічого не робилося, що призвело до катастрофічного стану дорожньої інфраструктури наших Карпат, - написав Іван Мунтян на своїй сторінці у ФБ.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Не  зрушиться  питання  доріг і мостів на Буковині, доки  в  Облраді  і ОДА  будуть  сидіти  розумові інваліди  на  шкальт  Мунтяна і Фіщука. Погляньте,  в прошлому  році  Ів.Франківщині  з бюджету на дороги дали близько  2млрд.гр, Львівщині-3 млрд.гр,Вінничині -2,5млрд.гр,... а  нам  всього  біля 200млн.гр.  Там  влада  і депутати ВР  турбуються  про  про  свій  край,  а  наші  заглядають  в стакани на МОЛИТОВНИХ  СНІДАНКАХ за  кордоном.

avatar

Левон

31 березня 2018 07:17

Так  кто  виноват  в  умышленном   саботаже  использования  Румынского  гранта  в   4млн.евро?  Не  с  твоей  ли  подачи  твой  однопартиец и друзяка,  Пуршага,  спустил  работы  по  пунктам  провуска  на  тормоза?

avatar

Арсений

31 березня 2018 07:27