Митрополит Онуфрій з Буковини просить Надію Савченко припинити голодування

Митрополит Онуфрій з Буковини просить Надію Савченко припинити голодування

12.01.2015, 20:16

Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій звернувся до Надії Савченко з проханням припинити голодування.

 Відповідне звернення митрополита розмістив у своєму "Твіттері" адвокат Савченко Марк Фейгін, передає Еспресо.TV.

 

Митрополит Онуфрій з Буковини просить Надію Савченко припинити голодування.

 Однак, за словами захисника української полонянки, Савченко не збирається відмовлятися від голодування, попри різке погіршення стану здоров'я.

Народний депутат від фракції «Батьківщина», військовополонена та політичний в’язень Надія Савченко передала з адвокатом лист, в якому подякувала всім людям, які вболівають за її долю, за підтримку.

Надія заявила, що продовжуватиме своє голодування.

Наводимо текст листа Надії Савченко.

Всім людям, котрим небайдужа моя доля

Від щирого серця дякую вам за вашу підтримку! Повірте, я її відчуваю, не дивлячись на те, що СК РФ позбавив мене права листування, і я вже два місяці не отримую жодного листа, тому й не можу вам відповісти.

Тому зараз дякую всім, хто писав мені чи просто згадав добрим словом. Мені це дуже додає сил!

Тепер про голодування. Я знаю, що дуже багато людей на усіх рівнях державності в Україні та у світі багато роблять для мого визволення, і я дуже вдячна всім за це.

Я навіть не сміла розраховувати на таку підтримку, бо в Україні й у світі зараз, окрім мене, проблем не мало. І тому я дуже ціную вашу участь.

Мені соромно, що сама я майже нічого із в’язниці зробити не можу. Тому я вирішила боротися єдиним доступним мені методом – голодуванням.

Але я не хочу, щоб ви за мене дуже хвилювалися. Дякувати Богу, моєму генетичному коду і моїм батькам, здоров’я в мене як у космонавта, і я витримаю! А ваша співучасть у моїй долі мені в цьому допоможе. Кожна людина, яка хоч раз в день подумає про мене добре, - додасть мені віри і сили. А кожна, яка подумає лихе, – додасть упертості й злості.

Юлія Володимирівна Тимошенко написала мені листа, де просить припинити голодування і берегти сили. Адже "ворогу ми потрібні слабкими", і це дуже мудрі слова. Дякую, Юліє Володимирівно!

Але хочу вас заспокоїти: слабкою я ніколи не була і не буду! Силу духу мою не зламати, а в рукопашний бій мені тут із тюремниками не вступати. Головне – духом вистояти, а фізична сила відновиться… А якщо Богу буде потрібно інакше, то що ж… Втрата одного бійця – це, звичайно, велика втрата, але це ще аж ніяк не програна війна! Україна переможе!

Ну не живе людина, яка народилася вільною, а не рабом, в неволі! Не живе особливо, якщо вона невинна!

Своїм протестом – голодуванням я хочу домогтися здорового глузду від російської влади і совісті – від слідчого комітету РФ. Є беззаперечні докази моєї непричетності і невинності в злочинах, які на мене "вішають". Що їм ще потрібно?!

Голодувати я прийняла рішення самостійно, ніхто мене до цього не спонукав і не змушував. Дала слово: "до дня повернення мене в Україну чи до останнього дня життя в Росії", і назад його не візьму. Інакше чого тоді будуть варті мої слова?!

Я витримаю! Дякую, що вірите в мене!

Надія Савченко, 12.01.2015 р.

 Як відомо, Надія Савченко голодує уже 31 день. Як повідомили сьогодні депутат від "Батьківщини" Юлія Тимошенко, голодування прямо загрожує життю і здоров`ю Савченко. За словами Тимошенко, вона не встає, перебуває в надважкому фізичному стані.

 Нагадаємо, у рідному селі митрополита Онуфрія не вірять, що він буде "промосковським"

Джерело: molbuk.ua

1