Митр. Онуфрій вважає, що українці і росіяни - один народ, а на Донбасі – не агресія Росії проти України

Митр. Онуфрій вважає, що українці і росіяни - один народ, а на Донбасі – не агресія Росії проти України

19.06.2014, 23:05

Синод УПЦ МП взяв курс на зближення з Москвою, - архиєпископ УПЦ КП

Архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) підвів підсумки Синоду УПЦ (МП), який сьогодні відбувся у Києві. Свої думки він виклав на Фейсбук-сторінці:

Підсумки Синоду УПЦ МП

1. Ні слова про діалог з УПЦ КП. Майдану, який прийде у Лавру, вже можна не боятися - то і діалог став непотрібним.

2. Кирила в Україну не запросили, навіть про День Хрещення Руси не згадали. Але до кінця липня є ще час, тому все можливе.

3. Звільнили з посади юриста Митрополії В. Волинця - того, який свого часу дав відсіч намаганням донецького митрополита Іларіона через комісію протягнути промосковські зміни до статуту УПЦ.

4. Звільнили з посади ректора Ужгородської академії архим. Віктора Бедя - єдиного священика УПЦ такого рангу, хто не боїться публічно виступати проти Москви і за автокефалію.

5. Через ліквідацію нагородного відділу позбавили митр. Олександра Драбинка, як просто вікарного єпископа без посади в синодальному відділі, права брати участь у Архієрейському соборі.

6. Прийняли два звернення, але в жодному з них ні словом не сказали про одну з головних причин нинішніх бід України - неоголошену агресивну війну проти нашої держави з боку Росії.

7. Висновок - низка кроків у промосковському напрямку.

Прикро, але прогнозовано, бо не лише патр. Кирил, але і головуючий на Синоді митр. Онуфрій вважає, що українці і росіяни - один народ, а на Донбасі – не агресія Росії проти України, а зіткення українських військ з «ополченцями».

Є привід для синодалів прозвітувати в Московську патріархію про досягнуті успіхи. Може Путін ще по ордену декому дасть?

Синод УПЦ (МП), який проходив сьогодні, 19 червня, поскаржився Президенту України Петру Порошенку на українські ЗМІ, які, на їхню думку, неправильно висвітлюють діяльність їх Церкви. Про це йдеться у звернення до Глави держави, текст якого оприлюднено на офіційному сайті УПЦ (МП).

1


КОМЕНТАРІ (5)

avatar

Сергій Рябов

19 червня 2014 21:10

МАЙДАНУТИЙ!!!!

avatar

Сергію Рябову

19 червня 2014 22:02

який один народ???

ВБИВЦІ!!!!!!!!!!!

avatar

Буковина

19 червня 2014 22:06

Взагалі-то Онуфрій може і не вважає, що українці і росіяни один нарід. Це архієпіскоп Заря від УПЦ КП  вважає, що хтось вважає, а про Онуфрія у публікації взагалі ані слова, якщо уважно вчитатися.  Зараз треба заспокоювати, а не роздмухувати. Навіщо? Пересварити ще тут всіх?

avatar

Друг

20 червня 2014 11:32

Себто слово є, але це не пряма мова Онуфрія. А переказ, як це зрозумів Зоря.Втім, церковники взагалі лізуть у політику. І ті, і ті. Смішно, що й Зоря і Онуфрій з0амість думати про те, як влаштований світ займаються незрозуміло чим. 

avatar

Друг

20 червня 2014 11:37